Εκδηλώσεις
Εκδήλωση

03/11/2021 - 12/01/2022

Προγράμμα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness-Based Cognitive Therapy, MBCT). Τ

Αγαπητοί φίλοι/φίλες

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι αρχές Νοεμβρίου ξεκινά νέος κύκλος του Προγράμματος Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness-Based Cognitive Therapy, MBCT). Το πρόγραμμα θα διδαχτεί online. Θα το διδάξει η Σοφία Μεσσάρη, Κλινική Ψυχολόγος, Συστημική Θεραπεύτρια & Πιστοποιημένη Δασκάλα προγραμμάτων Mindfulness από το Πανεπιστήμιο Bangor της Μ. Βρετανίας

Σε ποιους απευθύνεται

Εντατικό βιωματικό ομαδικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες στη ζωή τους και να καλλιεργήσουν ισορροπημένες σχέσεις με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Αποτελεί επίσης την βάση της επίσημης πιστοποίησης στο Mindfulness για επαγγελματίες που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους ή να συνεχίσουν με περαιτέρω εκπαίδευση για να γίνουν δάσκαλοι Mindfulness.

Τι είναι το Mindfulness (Ενσυνειδητότητα)

Το Mindfulness είναι ένας τρόπος προσέγγισης της εμπειρίας και της ζωής μας γενικότερα που βασίζεται στην επικέντρωση στο παρόν, την παρατήρηση χωρίς επίκριση και την αποδοχή. Μας βοηθά να βγαίνουμε από τον αυτόματο πιλότο και να είμαστε παρόντες στη ζωή μας, να συνδεόμαστε ουσιαστικά με τον εαυτό μας και τους άλλους. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του στρες και μας μαθαίνει να ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες της ζωής με νηφαλιότητα και σύνεσή.

Τα προγράμματα Mindfulness είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και καταξιωμένα παγκοσμίως για την αποτελεσματικότητα τους:

στην αντιμετώπιση του στρες, άγχους και κατάθλιψης

στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας

στην αύξηση της συγκέντρωσης, της προσοχής και πνευματικής διαύγειας

στην ενίσχυση της συναισθηματικής μας ισορροπίας και της ψυχικής μας ανθεκτικότητας

Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε νοσοκομεία, κέντρα ψυχικής υγείας, σχολεία, πανεπιστήμια και μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.

Ημερομηνίες του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα διδαχθεί online στο πλαίσιο των ακόλουθων 10 ομαδικών συναντήσεων:

 

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου (18:30-19:45) Εισαγωγικό Σεμινάριο Mindfulness

 

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου (18:30-20:45) 1η συνεδρία

 

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου (18:30-20:45) 2η συνεδρία

 

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου (18:30-20:45) 3η συνεδρία

 

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου (18:30-20:45) 4η συνεδρία

 

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου (18:30-20:45) 5η συνεδρία

 

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου (18:30-20:45) 6η συνεδρία

 

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου (18:30-20:45) 7η συνεδρία

 

Κυριακή 9 Ιανουαρίου (10:00-16:00) Ημέρα Εντατικής Πρακτικής

 

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου (18:30-20:45) 8η συνεδρία.

 

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής είναι 250 Ευρώ και συμπεριλαμβάνει τις 10 ομαδικές συναντήσεις, εγχειρίδιο και ηχητικά αρχεία με πρακτικές για άσκηση στο σπίτι.

Για την Πολιτική Πληρωμών και Ακυρώσεων μπορείτε να ενημερωθείτε από την Σοφία Μεσσάρη και στην ιστοσελίδα www.ptks.gr στην ενότητα Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σοφία Μεσσάρη 25411 00434 & 6957085624. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και δεν θα υπάρχει δυνατότητα ένταξης σε αυτό μετά την ημερομηνία έναρξής του.

H Δρ Σοφία Μεσσάρη (DClinPsych, MScFamTh, CPsychol) είναι Κλινική Ψυχολόγος & Οικογενειακή Θεραπεύτρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε τις σπουδές της. Στη συνέχεια έζησε στη Μ. Βρετανία για 16 χρόνια. Εκεί ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της και εργάστηκε σε διεπιστημονικές ομάδες ψυχικής υγείας του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ίδρυσε στην Ξάνθη το 2012 το Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών «Ψυχή τε και σώματι». Προσφέρει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες (ατομικές, ζεύγους και οικογενειακές) καθώς και ομαδικά προγράμματα Mindfulness.

Έχει λάβει την Ανώτατη Πιστοποίηση Εκπαιδευμένης Δασκάλας Προγραμμάτων Mindfulness (Certificate of Competence in Teaching) στα δύο βασικά προγράμματα Mindfulness: Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) & Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) από το Centre for Mindfulness Research & Practice (CMRP) του Πανεπιστημίου Bangor της Μ. Βρετανίας. Έχει εκπαιδευτεί από το Mindfulness Network σαν Επόπτρια δασκάλων Mindfulness και από το Oxford Mindfulness Centre της Μ. Βρετανίας στη διδασκαλία των προγραμμάτων Βρίσκοντας Εσωτερική Γαλήνη μέσω Ενσυνειδητότητας σε έναν Ξέφρενο Κόσμο (Mindfulness: Finding Peace in a Frantic World) και Ζώντας μια Ζωή με Ενσυνειδητότητα: Πρόγραμμα Εμβάθυνσης στο Mindfulness (Taking it Further: Mindfulness for Life). Είναι μέλος του Mindfulness Directory (mindfuldirectory.org) και του ACCESS MBCT, Διεθνούς Μητρώου Πιστοποιημένων Επαγγελματιών εκπαιδευμένων στη Γνωσιακή Θεραπεία βασισμένη στην Ενσυνειδητότητα (MBCT).

Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα Mindfulness δια ζώσης στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και στην Θεσσαλονίκη καθώς και online σε συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Προσφέρει εποπτεία σε επαγγελματίες που χρησιμοποιούν Mindfulness στη δουλειά τους και σε δασκάλους προγραμμάτων Mindfulness.