Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις

23/06/2016

«EKEINOI ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ» | Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σας προσκαλούν σε εκδήλωση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων που θα λάβει χώρα στο Impact Hub Athens την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 18.00.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανοικτή συζήτηση με στόχο την ευαισθητοποίηση επαγγελματιών και πολιτών γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, της φυλής, του φύλου ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το πρόγραμμα «Προμηθέας ΙΙ: Ενισχύοντας την Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων στην Ελλάδα»* που υλοποιούν το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει ιατρική και ψυχολογική φροντίδα, καθώς επίσης νομική και κοινωνική συνδρομή σε περισσότερους από 300 επιζήσαντες βασανιστηρίων και ακραίας βίας, από 35 διαφορετικές χώρες.

Την συζήτηση στην εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος / σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος, ο οποίος δημιούργησε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – Ιστορίες Βασανιστηρίων» με τη συμμετοχή επωφελούμενων του προγράμματος «Προμηθέας ΙΙ» και σχετικά με τη διαδικασία αποκατάστασης και ένταξής τους στην Ελλάδα. Αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στην εκδήλωση.

Διαθέσιμη ταυτόχρονη διερμηνεία σε Αγγλικά/Ελληνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις μπορείτε να επικοινωνείτε: Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Βίκυ Μαρκολέφα, 695 84 64 300, msfocb-athens-natcom@brussels.msf.org Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Φωτεινή Μπάρκα, 210 3800990, f.barka@gcr.gr Κέντρο Ημέρας Βαβέλ: Νίκος Γκιωνάκης, 2108616266, babel@syn-eirmos.gr

*Το Πρόγραμμα «Προμηθέας ΙΙ: Ενισχύοντας την Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων στην Ελλάδα» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατηγορία: Εκδηλώσεις