Εκδόσεις
Βιβλιοπαρουσίαση

Λούβρου Ελένη

Αυτισμός: Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για εφήβους

Με οδηγίες για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς

Σύνοψη

Δεν ξέρουμε αν είσαι αγόρι ή κορίτσι, αν είσαι 14 ή 18 ετών, γνωρίζουμε όμως πως έφηβοι σαν εσένα κάνουν μεγάλη προσπάθεια να ενταχθούν σε έναν κόσμο που φαντάζει ξένος γι’ αυτούς. Είναι κάτι σαν τους παρατηρητές, τους εξερευνητές αυτού του κόσμου, του κόσμου των νευροτυπικών. Ελπίζουμε πως με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα την καθημερινότητά σου.Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια που το καθένα εστιάζει σε ένα διαφορετικό θέμα. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν κάποιες ασκήσεις, μέσα από τις οποίες θα δεις πώς μπορείς να χειριστείς διάφορες καταστάσεις. Επίσης δίνεται η επεξήγηση όλων των μεταφορικών εκφράσεων που χρησιμοποιούνται στο κείμενο.Ένα βιβλίο για τις κοινωνικές δεξιότητες στην εφηβεία ατόμων με αυτισμό που απευθύνεται στους ίδιους τους εφήβους, αλλά και σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς.

Συγγραφέας: Λούβρου Ελένη

ISBN: 9789601667461

Πρώτη εκδοση: 2019

Κατηγορία: Βιβλία Ψυχολογίας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Ελένη Λούβρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά. Είναι κάτοχος πτυχίου ψυχο-

λογίας από το Πανεπιστήμιο του Glamorgan, μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην εφαρμοσμένη ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Brunel και ενός ακόμα μεταπτυχιακού τίτλου στην ψυχολογία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Η διπλωματική της εργασία είχε θέμα τη γενίκευση του παιχνιδιού σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και για την ολοκλήρωσή της πραγματοποίησε μελέτη περίπτωσης σε δεκαεπτά παιδιά. Η επαγγελματική εμπειρία της με παιδιά του αυτιστικού φάσματος ξεκίνησε το 2000 στο Λονδίνο. Από τότε εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με διάφορα κέντρα, συλλόγους και φορείς. Έχει μεταφράσει το βιβλίο των P. Howlin, S. Baron-Cohen και J. Hadwin Εκπαιδεύοντας τα παιδιά με αυτισμό στην ανάγνωση του νου (εκδ. Γλαύκη, 2013). Κατοικεί στην Αθήνα με την οικογένειά της και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Η Παναγιώτα Πλησή και η Ελένη Λούβρου έχουν συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, ως εισηγήτριες σε σεμινάριο με θέμα τον αυτισμό, καθώς και σε ένα πρόγραμμα παρέμβασης για παιδιά με αυτισμό σε δημοτικά σχολεία της Αττικής. Αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς βιβλίων που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν τις κοινωνικές δεξιότητες των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού.