Εκδόσεις
Βιβλιοπαρουσίαση

Η Μελίνα εκπαιδεύεται

57+1 Οπτικά δομιμένες δραστηριότητες με τις αρχές του προγράμματος Teach

Χριστοπούλου Μαρτσελιάννα
επιμέλεια: Βάγια Α. Παπαγεωργίου

Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κατασκευάσει καθένας από εμάς με απλά υλικά, που συνήθως τα θεωρούμε “άχρηστα”, δραστηριότητες πολύ σημαντικές για τη γνωστική εξέλιξη των παιδιών μέσα και έξω από τη σχολική τάξη, ώστε να καλλιεργηθούν σωστά δεξιότητες σημαντικές για την ανάπτυξή τους. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και σε όσους έχουν απλά τη διάθεση να ασχοληθούν με τα παιδιά δημιουργικά.

Οι δραστηριότητες που παρουσιάζονται στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι αποτέλεσμα εμπειρίας από τη σχολική τάξη. Δουλεύτηκαν σε παιδιά πρώτης σχολικής και σχολικής ηλικίας, με Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού και όχι μόνο. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν βασιστεί στη Δομημένη Διδασκαλία, όπως εφαρμόζεται στο πρόγραμμα TEACCH, στην Ελληνική πραγματικότητα.

Το βιβλίο αυτό είναι κατά βάση πρακτικό. Δείχνει με εικόνες, σκίτσα και απλά βήματα, πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να κατασκευάσετε δραστηριότητες καλά οργανωμένες και προσαρμοσμένες στο παιδί και πως με απλούς τρόπους μπορείτε να καλλιεργήσετε σημαντικές δεξιότητες

Εκδόσεις: Ροτόντα

ISBN: 978-960-6894-37-4

Πρώτη εκδοση: 2012

Κατηγορία: Βιβλία Ψυχολογίας

ΕΚΔΟΣΗ

Εκδόσεις Ροτόντα

Διεύθυνση: Καμβουνίων 5
546 21 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 285785
FAX: 2310 280287
E-mail: ipokratis@ipokratis.gr
Web site: