Εκδηλώσεις
Συνέδρια / Ημερίδες

02/12/2016 - 04/12/2016

4ο Διεθνές Συνέδριο, Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (Ε.Δ.Π.Ε)

2–4 Δεκεμβρίου 2016

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, να ανακοινώσoυμε το 4ο Διεθνές Συνέδριο που οργανώνει η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (Ε.Δ.Π.Ε) στις 2 έως 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Τα συνέδρια της Ε.Δ.Π.Ε οργανώνονται κάθε 3 χρόνια και είμαστε πιστοί στα ραντεβού μας

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι :

Έρως και Ψυχή

Από το Μύθο στην Προοπτική

Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μύθο, δομικό στοιχείο της επαγγελματικής μας ταυτότητας, για να επεξεργαστούμε τα μεγάλα ζητήματα που η δεδομένη χρονική στιγμή μας φέρνει αντιμέτωπους. Μέσα στη δίνη μιας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, βιώνουμε καθημερινά βίαιες αλλαγές, αβεβαιότητες και απώλειες, σαν άτομα, σαν ομάδες, σα χώρα. Ταυτόχρονα η διεθνής συγκυρία φέρνει χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα, που ζουν χωρίς την θέλησή τους παγιδευμένοι και κουβαλούν τις δικές τους απώλειες.

Η σκέψη μας σε αυτό το Συνέδριο είναι αν ως θεραπευτές που χρησιμοποιούμε την τέχνη, μπορούμε να φέρουμε στην επιφάνεια ερωτήματα και να διερευνήσουμε πως μπορούν να απεμπλακούν και να αναδυθούν οι δυνάμεις της ζωής, της χαράς και της υπέρβασης, ώστε να οριστούν ξανά οι σχέσεις, η ατομική και η συλλογική μας ταυτότητα.

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, ελεύθερες ανακοινώσεις, master classes, βιωματικά εργαστήρια, performances και θεατρικές παραστάσεις.

Σας προσκαλούμε λοιπόν και σας ενθαρρύνουμε να διερευνήσετε τις θεματικές του Συνεδρίου και χρησιμοποιώντας όλο σας το δυναμικό με δημιουργικό πνεύμα, να συμμετέχετε ενεργά στη διαμόρφωση του προγράμματος.

Για την Οργανωτική και την Επιστημονική Επιτροπή

Φώφη Τριγάζη
Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής

erosandpsyche2-1200

Κατηγορία: Συνέδρια / Ημερίδες