Εκδηλώσεις
Σεμινάρια

04/04/2015 - 05/04/2015

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

ΜΕΡΟΣ Α’
Η θεραπεία με ζευγάρια απαιτεί επιπλέον δεξιότητες, καθώς ο θεραπευτής καλείται να διαμορφώσει υποθέσεις και παρεμβάσεις για το κάθε μέλος ξεχωριστά, αλλά και για τη μεταξύ τους σχέση. Επιπλέον εμπλέκεται και ο ίδιος σε αυτή τη σχέση που αναβιώνει δυναμικές και στερεότυπες δικές του αντιλήψεις σε σχέση με τους άνδρες και τις γυναίκες.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα επεξεργαστούμε θεωρητικά και βιωματικά τις ακόλουθες παραμέτρους της θεραπευτικής διεργασίας:

•    Πώς γίνεται ο συντονισμός της συζήτησης, ώστε το κάθε μέλος εκφραστεί χωρίς να κατηγορεί τον/την σύντροφό του.

•    Πώς αποφεύγει ο θεραπευτής τη σταθερή συμμαχία με έναν από τους δύο και την υιοθέτηση της οπτικής του.

•    Πώς ευαισθητοποιείται το κάθε μέλος της του ζευγαριού σε σχέση με την ψυχολογική του κληρονομιά από τη δική του γονεϊκή οικογένεια και τον τρόπο που αυτή η κληρονομιά εκδηλώνεται στη συντροφική σχέση.

•    Πώς τους εκπαιδεύει στην επικοινωνία μεταξύ τους

•    Πώς δουλεύει με ζευγάρια σε φάση διαζυγίου, σε φάση κρίσης και με ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

•    Πώς ο θεραπευτής αναγνωρίζει και αξιοποιεί την προσωπική του συναισθηματική εμπλοκή στη σχέση του ζευγαριού.

Σκοπός της θεραπευτικής διεργασίας είναι, μέσω της σύνδεσης του παρόντος με το παρελθόν, τα μέλη του ζευγαριού να αποφύγουν να επαναλαμβάνουν ασυνείδητα μοτίβα συμπεριφοράς που αναβιώνουν τραύματα του παρελθόντος στους ίδιους (π.χ. απόρριψη, ακύρωση, υποτίμηση, απομόνωση, υπερυπευθυνότητα, κ.ά.) αλλά και στον άλλον. Απόρροια αυτού είναι οι δύο σύντροφοι να αρχίζουν να κατανοούν πολύ καλύτερα τον εαυτό τους και τον άλλον και να μαθαίνουν να αλληλοφροντίζονται.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΜΠΑΦΙΤΗ, M.SC., PH.D., ECP. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

4 & 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΏΡΕΣ: 10.00-17.00 ΚΟΣΤΟΣ: 120€/ 100€ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ (+ΦΠΑ)

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

ΛΟΓΩ ΨΥΧΗΣ-ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, Τ. 210-8033287, info@logopsychis.gr ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ 10Β, 15126, ΜΑΡΟΥΣΙ.

Κατηγορία: Σεμινάρια

Πού θα πραγματοποιηθεί: ΛΟΓΩ ΨΥΧΗΣ-ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, Τ. 210-8033287, info@logopsychis.gr ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ 10Β, 15126, ΜΑΡΟΥΣΙ. Στουντίου, Μαρούσι 151 26, Ελλάδα Μαρούσι Ελλάδα

Τηλέφωνο: 210-8033287

Email: info@logopsychis.gr