Εκδηλώσεις
Ετήσια Σεμινάρια

06/01/2014

Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί Σπύρος Δοξιάδης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2014-2015

Η “Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί Σπύρος Δοξιάδης” είναι επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με κύριο σκοπό την αναπτυξιακή και ψυχική υγεία των παιδιών, μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης.

Επιθυμία των ιδρυτικών μελών της είναι να συνεχίσουν το έργο του Καθηγητή Παιδιατρικής Σπύρου Δοξιάδη και να συμβάλλουν κλινικά και επιστημονικά στον τομέα της ψυχικής και αναπτυξιακής υγείας του παιδιού.

Στόχος της Μονάδας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιστημονικού επιπέδου χωρίς κοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς. Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Μονάδας εκφράζεται μέσα από την προσπάθεια θεραπευτικής στήριξης οικογενειών και παιδιών που έχουν οικονομικές ή και κοινωνικές δυσκολίες. Πέρα από την παροχή πλαισίου, το οποίο εγγυάται τις θεραπείες των παιδιών και των οικογενειών τους, στόχος είναι η ερευνητική δραστηριότητα με αντικείμενο το παιδί και την οικογένεια του, η εκπαίδευση και η κατάρτιση επαγγελματιών που δουλεύουν με παιδιά και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Η Μονάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια/εργαστήρια και ομάδες που απευθύνονται στη κοινότητα και σε επαγγελματίες που δουλεύουν με παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από ειδικούς επιστήμονες, συνεργάτες της Μονάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες

Κατηγορία: Ετήσια Σεμινάρια

Πού θα πραγματοποιηθεί: Αθήνα Γοργίου 6 Μέτς, 116 36 Ν.Κόσμος, Αθήνα Αθήνα Ελλάδα

Τηλέφωνο: + 30 210 9232347

Website: http://www.doxiadis-unit.gr/