Εκδηλώσεις
Ομιλίες

10/04/2021

ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΙΛΙΑ μέσω ZOOM ΣΑΒΒΑΤΟ 10/04/2021 με την Ντόρα Σωφρόνη, Η προέλευση της γυναικείας σεξουαλικότητας

ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΙΛΙΑ μέσω ZOOM ΣΑΒΒΑΤΟ 10/04/2021 με την Ντόρα Σωφρόνη

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι, το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στις 11:00 π.μ. η ΕΕΑΨ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ με θέμα :

Η προέλευση της γυναικείας σεξουαλικότητας

Με εισηγήτρια την κυρία Ντόρα Σωφρόνη, MSc Συμβουλευτική Ψυχολόγο, Αντλεριανή Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπεύτρια

Ο αληθινός έρωτας ελεύθερος από κάθε νευρωτική τάση, θα ήταν εκείνος, στον οποίο ο κάθε ένας από τους εραστές, θα άφηνε τον άλλον, να αναπτύξει πλήρως την προσωπικότητα του, και στην ανάγκη θα τον βοηθούσε προς αυτόν τον σκοπό Α. Αντλερ, ο νευρικός χαρακτήρας, 1912). Δυστυχώς όμως, οι πρώιμες πατριαρχικές ομάδες, η κοινωνική κυριαρχία του ανδρός και κυρίως η γυναίκα ως απεικόνιση ενός ατελούς βιολογικά όντος ,.έχουν επηρεάσει την αντίληψη ως προς την προέλευση της γυναικείας σεξουαλικότητας.

Σε αυτή την ομιλία θα διερευνηθεί, μέσα από την θεωρία της Ατομικής Ψυχολογίας, του Α. Άντλερ, η νοηματοδότηση, της θηλυκότητας καθώς και των εκφάνσεων αυτής, όπως η σαγήνη, η πορνεία, η παθητικότητα και η ψυχρότητα. Τέλος θα αναπτυχθεί πώς η Ανδρική Διαμαρτυρία, ως έκφραση ενός τελεολογικού κρυφού σκοπού, εκδραματίζει την αρχέγονη αγωνία για συνεργασία και ισοτιμία.

Ντόρα Σωφρόνη, MSc στην Ψυχολογία και στην Συμβουλευτική

Η Ντόρα Σωφρόνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και έκανε μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία και την Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, όπου εξειδικεύθηκε στην Συναισθηματική Νοημοσύνη. Έχει εξειδικευτεί επίσης στην Αντλεριανή Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση (Α.Τ.Ι.) στην Ε.Ε.Α.Ψ. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ιδρυμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι εκπαιδευμένη σε Νευροψυχιατρικά Διαγνωστικά Εργαλεία καθώς και σε Προβολικά Ψυχοδυναμικά Τεστ. Έχει ειδικευτεί και στην Συνθετική Ψυχολογία. Είναι μέλος της ΕΕΑΨ από το 2009. Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και εκπαιδεύτρια του Προγράμματος Εκπαίδευσης στην Αντλεριανή Ψυχολογία και Προσέγγιση. Είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων, και της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων αντίστοιχα. Επίσης είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ατομικής Ψυχολογίας (A.S.I.I.P.), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C.). Εργάζεται ιδιωτικά με άτομα, ομάδες και ζευγάρια.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ και θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Zoom στο παρακάτω link

https://us02web.zoom.us/j/83029002259?pwd=VkpLY1poNGtDTDFkeVE2ZUNJYzJUdz09

Meeting ID: 830 2900 2259

Passcode: 493569

Διάρκεια ομιλίας: 1.30 ώρα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει λήψη του Zoom στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας πριν από την έναρξη της συνέλευσης, ώστε να μην την χάσετε! Σας συνιστούμε επίσης, εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την πλατφόρμα Zoom, να αφιερώσετε λίγο χρόνο πριν από την συνέλευση για να εξοικειωθείτε με τις δυνατότητές της.

 

Κατηγορία: Ομιλίες