Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις

31/10/2015

Νέα Ομάδα Υποστήριξης για τα αδέλφια ατόμων με Δ.Α.Φ

Ομάδα Υποστήριξης Αδελφών Ατόμων με ΔΑΦ

                                                                      Ο Ηλίανθος, Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με Δ.Α.Φ., του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα υποστήριξης των αδελφών ατόμων με Δ.Α.Φ αποφάσισε τη δημιουργία «Ομάδων Αδελφών».

Το παιδί με αυτισμό επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία του οικογενειακού συστήματος στο οποίο ανήκει. Τα αδέλφια των ατόμων με Δ.Α.Φ. από πολύ μικρή ηλικία εκφράζουν ποικίλους προβληματισμούς, έντονα και συχνά αντικρουόμενα συναισθήματα, τα οποία πολλές φορές δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν. Τα ερωτήματα που αναδύονται μένουν συχνά αναπάντητα.

Οι ομάδες υποστήριξης και ψυχοθεραπείας αδελφών ατόμων με Δ.Α.Φ. έχουν ως στόχο την ψυχοεκπαίδευση με επίκεντρο τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα αλλά και στη διαχείριση των συναισθημάτων που βιώνουν κατά την αλληλεπίδραση με το άτομο με Δ.Α.Φ. Συμμετέχοντες στην  ομάδα μπορεί να είναι παιδιά, έφηβοι ή ενήλικες και των δύο φύλων. Τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν τεχνικές επικοινωνίας, αλληλοκατανόησης και στήριξης των αδελφών τους με κεντρικό άξονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Πληροφορίες: Καθημερινά 13.00- 21.00, στο τηλ: 210 5789190, κα. Ν. Στρογγύλη

Κατηγορία: Εκδηλώσεις