Εκδηλώσεις
Σεμινάρια

29/01/2015

Παιδί και οθόνες

Κύκλος στρογγυλών τραπεζών και εκπαιδευτικών εργαστηριών 2015 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, Κολωνάκι).
Στρογγυλή τράπεζα «Παιδί και οθόνες»
29/01/2015 – 20.00

Οι στρογγυλές τράπεζες και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια φέρνουν κοντά Έλληνες και Γάλλους επαγγελματίες της εκπαίδευσης. Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν το εκπαιδευτικό ραντεβού που προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο σύνολο των συνεργατών του. Διοργανώνονται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Η αντιπαράθεση απόψεων επαγγεματιών και ερευνητών συμβάλει στην διαμόρφωση των εξελίξεων στον χώρο της εκπαίδευσης, στην ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών, με στόχο την αντιμετώπιση των δυσκολιών στο σχολικό περιβάλλον.
29 Ιανουαρίου 2015 – 20.00 μμ : Στρογγυλή τράπεζα «Παιδί και οθόνες»

Συμμετέχοντες:
– Sylvain Joseph, Κέντρο διασύνδεσης της εκπαίδευσης με τα μέσα πληροφορίας και ενημέρωσης (CLEMI – Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας)
– Μιχάλης Μεϊμάρης, καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
– Stéphane Vial, διδάκτορας φιλοσοφίας, επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου Νîmes, συγγραφέας του βιβλίου L’être et l’écran (PUF)
– Συντονισμός: Odile Cobacho, ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Κατηγορία: Σεμινάρια

Πού θα πραγματοποιηθεί: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, Κολωνάκι Οδός Σίνα 31, Αθήνα 106 80, Ελλάδα Αθήνα Ελλάδα