Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις

30/10/2017

Παρουσίαση Βιβλίου Θεραπεύοντας το Aναπτυξιακό Tραύμα

Αθήνα – Σταδίου 24 30 Οκτωβρίου 2017 18:00

Παρουσίαση Βιβλίου

Θεραπεύοντας το Aναπτυξιακό Tραύμα

Οι εκδόσεις Π. Ασημάκης παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο Θεραπεύοντας το Aναπτυξιακό Tραύμα σε επιστημονική επιμέλεια της ψυχολόγου- ψυχοθεραπεύτριας και αντιπροέδρου της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, Ζωής Σίλλατ

Θα μιλήσουν οι:

 

Μαριλένα Κόμη Ψυχοπαιδαγωγος-ψυχοθεραπεύτρια- Πρόεδρος του Κέντρου ψυχοθεραπείας & συμβουλετικής “Βίλχελμ Ράιχ”

Παύλος Ζαρογιάννης ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής-εκπαιδευτής-επόπτης στην Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική προσέγγιση- συνιδρυτής και συνυπεύθυνος του Ελληνικού Κέντρου Focusing.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Ζωή Σίλλατ

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όλοι μας κινούμαστε αυθόρμητα προς τη σύνδεση, την υγεία και τη ζωντάνια. Δεν έχει σημασία πόσο έχουμε αποξενωθεί και απομονωθεί ή πόσο σοβαρό είναι το τραύμα που έχουμε βιώσει• στο βαθύτερο επίπεδο ο καθένας έχει μέσα του μια ορμή που τον ωθεί προς τη σύνδεση και την ίαση, όπως ένα φυτό που στρέφεται αυθόρμητα προς τον ήλιο. Αυτή η οργανισμική ορμή αποτελεί την καύσιμη ύλη του ΝευροΘυμικού Σχεσιακού Μοντέλου.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν απειράριθμα συναισθηματικά προβλήματα και προκλήσεις, οι Laurence Heller και Aline LaPierre υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα από αυτά μπορούν να αναχθούν σε πέντε βιολογικά βασισμένες οργανωτικές αρχές ή ανάγκες για: σύνδεση, εναρμόνιση, εμπιστοσύνη, αυτονομία και αγάπη-έρωτα-σεξουαλικότητα. Οι συγγραφείς περιγράφουν πώς το πρώιμο τραύμα υπονομεύει την ικανότητα για σύνδεση με τον εαυτό και τους άλλους και πώς η επακόλουθη μείωση της ζωντάνιας είναι η κεκαλυμμένη διάσταση που αποτελεί τη βάση των περισσότερων ψυχολογικών και πολλών σωματικών προβλημάτων.

Οι Heller και LaPierre εισάγουν το ΝευροΘυμικό Σχεσιακό Μοντέλο (NARM), μια μέθοδο που συνθέτει τις ανοδικές και καθοδικές προσεγγίσεις για τη ρύθμιση του νευρικού συστήματος και την επίλυση των στρεβλώσεων της ταυτότητας, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η ντροπή και οι χρόνιες αυτοεπικρίσεις, που είναι αποτέλεσμα του αναπτυξιακού και σχεσιακού τραύματος. Χωρίς να παραμελεί το παρελθόν του ατόμου, η προσέγγιση NARM δίνει έμφαση στη θεραπευτική εργασία που συντελείται στην παρούσα στιγμή, εστιάζοντας στις δυνάμεις, στους πόρους στήριξης και στην ανθεκτικότητά του. Έτσι, μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί να ενσωματωθεί η εμπειρία της σύνδεσης που εξασφαλίζει τη διαρκή ανάπτυξη της φυσιολογίας, της ψυχολογίας και της ικανότητας για δημιουργία υγιών σχέσεων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

– “Οι πεπειραμένοι κλινικοί θεραπευτές Larry Heller και Aline LaPierre υφαίνουν μια πλούσια και συνεκτική σύνθεση της παιδικής ανάπτυξης βασισμένη στην πρωτοποριακή παράδοση των Wilhelm Reich, Erik Erikson και Alexander Lowen. Παρέχουν εύληπτα εργαλεία για όλους εμάς που επιδιώκουμε μια βαθύτερη κατανόηση των θεμελιωδών συγκρούσεών μας. Το “Θεραπεύοντας το Αναπτυξιακό Τραύμα” είναι ένα ζωτικής σημασίας βιβλίο και ένας προσιτός χάρτης που μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική ωρίμανση και ψυχο-πνευματική ανάπτυξη”.

 Peter A. Levine, PhD, συγγραφέας των βιβλίων Waking the Tiger: Healing Trauma (Το Ξύπνημα της Τίγρης: Θεραπεύοντας τις Τραυματικές Εμπειρίες) και In an Unspoken Voice: How the Body Releases Trauma and Restores Goodness)

LAURENCE HELLER, PhD, ALINE LA PIERRE, PsyD  

ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΡΑΥΜΑ

Η Επίδραση του Πρώϊμου Ψυχικού Τραύματος στην Αυτορρύθμιση, στην Αίσθηση του Εαυτού

και στην Ικανότητα για Δημιουργία Σχέσεων

Εκδόσεις: Π. Ασημάκης 2017 www.asimakisbooks.gr 6944 756051

Μετάφραση: Μάριζα Χριστοδούλου

Επιστημονική Επιμέλεια: Ζωή Σίλλατ,Dipl.-Psych, ECP, EuroPsy, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, αντιπρόεδρος Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος

Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Πού θα πραγματοποιηθεί: ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24, Αθήνα 105 64, Ελλάδα Αθήνα Ελλάδα