Εκδηλώσεις
Ετήσια Σεμινάρια

12/11/2016 - 12/11/2020

τετραετη εκπαίδευση στη συστημική θεραπεία

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Το Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης (μέλος EFTA) προσφέρει νέο κύκλο τετραετούς εκπαίδευσης στη συστημική θεραπεία από 12 Νοεμβρίου 2016 με βασικούς εκπαιδευτές τη Βιργινία Ιωαννίδου και τον Αχιλλέα Προκοπίου (ισχύει δικαίωμα έκπτωσης μέχρι 25 Οκτωβρίου).

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ακολουθούνται οι οδηγίεςεκπαίδευσης ψυχοθεραπευτών τηςΕυρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA) και συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • το συστημικό ψυχόδραμα όπως το έχει εξελίξει ο Αχιλλέας Προκοπίου και
  • το πλήρες πρόγραμμα της συστημικής θεραπείας ζευγαριών του Ινστιτούτου μας.

Οι βιωματικές ασκήσεις, ταπαιχνίδια ρόλων, οι εποπτείες περιπτώσεων των εκπαιδευομένων και οι ζωντανές συνεδρίες έχουν κεντρικό ρόλο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Δίδεται έμφαση στην εφαρμογή στην πράξη. Στόχος είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον να αναδυθούν οι ικανότητες των εκπαιδευομένων, να καλλιεργηθούν οι θεραπευτικές τους δεξιότητες και να ενθαρρυνθούν στο ρόλο τους ως σύμβουλοι/ψυχοθεραπευτές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε τέσσερα έτη (συνολικά 800 ώρες). Κάθε έτος περιλαμβάνει 10 εκπαιδευτικά σεμινάρια-Σαββατοκύριακα (1.200 € με την έκπτωση, 1.300 χωρίς την έκπτωση) και συμμετοχή σε ομάδα ψυχοθεραπείας σε δεκαπενθήμερη βάση (400 €).

Συνυπολογίζονται οι ώρες εκπαίδευσης που οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν ή παρακολουθούν σε άλλα αναγνωρισμένα κέντρα όπως και οι ώρες ψυχοθεραπείας σε άλλους αναγνωρισμένους θεραπευτές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σε φοιτητές των αντίστοιχων κλάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (www.istt.gr) και επικοινωνήστε μαζί μας για μια σύντομη συνάντηση γνωριμίας (6944-367046).

Φιλικά,

Βιργινία Ιωαννίδου

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Συστημική επόπτρια & εκπαιδεύτρια

Κατηγορία: Ετήσια Σεμινάρια

Πού θα πραγματοποιηθεί: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ίωνος Δραγoύμη 24, Θεσσαλονίκη 546 25, Ελλάδα Θεσσαλονίκη Ελλάδα

Τηλέφωνο: 2310 286489

Website: www.istt.gr

Email: ioannidou@istt.gr