Εκδηλώσεις
Σεμινάρια

23/01/2015 - 25/01/2015

“Τα Φιλαράκια … μας βοηθούν να νικήσουμε τις ανησυχίες μας”Ένα πρόγραμμα για τη συναισθηματική ανθεκτικότητα των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου

ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Τα Φιλαράκια … μας βοηθούν να νικήσουμε τις ανησυχίες μας”Ένα πρόγραμμα για τη συναισθηματική ανθεκτικότητα των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου

Το πρόγραμμα “Τα Φιλαράκια”  θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιστούτο Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας Κύπρου από την Δρ. Ζαφειροπούλου και την κυρία Ψύλλου, οι οποίες έχουν οι ίδιες συγγράψει αυτό το πολύ γνωστό και αποτελεσματικό πρόγραμμα.Είναι μεγάλη τιμή για εμάς αυτή η συνεργασία!
Το πρόγραμμα «Τα Φιλαράκια»  εφαρμόζεται σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και αποσκοπεί στη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έχει ως στόχο την προαγωγή της συναισθηματικής ανθεκτικότητας των παιδιών, μιας ικανότητας που τους επιτρέπει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά μια δύσκολη κατάσταση και τα αρνητικά συναισθήματα που αυτή συνεπάγεται. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, τα παιδιά μαθαίνουν διάφορους τρόπους να αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας, οι οποίοι περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση των αρνητικών σκέψεων με θετικές, ανάλυση του προβλήματος σε μικρότερα κομμάτια και σταδιακή αντιμετώπισή του και ασκήσεις χαλάρωσης.

Στόχοι Προγράμματος
α) Η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το θεωρητικό υπόβαθρο και τον τρόπο θεώρησης της συμπεριφοράς υπό το πρίσμα της γνωσιακής-συμπεριφοριικής προσέγγισης.
β) Η επαφή των συμμετεχόντων με την εφαρμογή μοντέλων γνωσιακής-συμπεριφορικής προσέγγισης για το σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση στοχευμένου ψυχοπαιδαγωγικού υλικού και προγράμματος.
γ) Η εξοικείωσή τους με το γνωσιακό-συμπεριφορικό πρόγραμμα για τη συναισθηματική ανθεκτικότητα των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου και
δ) Η εξάσκησή τους στην εφαρμογή του γνωσιακού-συμπεριφορικού προγράμματος για τη συναισθηματική ανθεκτικότητα των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου με τίτλο «Τα Φιλαράκια… μας βοηθούν να νικήσουμε τις ανησυχίες μας!»Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα
Με την ολοκλήρωση του εργαστηριακού σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι αναμένεται:
α) Να έχουν αποκτήσει δεξιότητες ανάλυσης και αξιολόγησης της συμπεριφοράς των παιδιών στα πλαίσια της γνωσιακής-συμπεριφορικής προσέγγισης.
β) Να μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν στοχευμένες παρεμβάσεις γνωσιακού-συμπεριφορικού τύπου για την προαγωγή της ψυχικής υγείας μαθητών του Δημοτικού σχολείου.
γ) Να αξιολογούν την πορεία του εφαρμοζόμενου προγράμματος (ανατροφοδότηση), να το τροποποιούν ή/και να το αναδομούν.Θα υπάρξουν αρκετές ασκήσεις πρακτικής εφαρμογής και δυνατότητα εποπτείας κατά τη διάρκεια όλου του προγράμματος.
Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς επιστήμονες, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές του χώρου που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων.

Δομή Προγράμματος
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 22 ώρες και εξελίσσεται σε ένα τριήμερο (Παρασκευή απόγευμα – Σάββατο – Κυριακή).

Ημερομηνίες Προγράμματος
23 – 24 – 25 Ιανουαρίου 2015

Κόστος συμμετοχής
Με εγγραφή πριν τις 30 Δεκεμβρίου, το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο ανέρχεται στα 265 Ευρώ. Για ομαδικές εγγραφές πέραν των τριών ατόμων, το κόστος συμμετοχής για το κάθε άτομο ανέρχεται στα 230 Ευρώ.

Για εγγραφές μετά τις 30 Δεκεμβρίου, το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο ανέρχεται στα 295 Ευρώ. Για ομαδικές εγγραφές πέραν των τριών ατόμων, το κόστος συμμετοχής για το κάθε άτομο ανέρχεται στα 240 Ευρώ.

Καλύτερες τιμές γίνονται προς τους φοιτητές και ανέργους και σε ομαδικές εγγραφές πέραν των τεσσάρων ατόμων.

Καλύτερες τιμές γίνονται επίσης σε όσους συμμετέχουν και σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Ινστιτούτο ΓΣΨ.

Χώρος διεξαγωγής

Ινστιτούτο Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας  Κύπρου

Λευκωσία

 

Πληροφορίες – Εγγραφές
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: www.mazicenter.com.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο: 99 566564 ή μέσω email: info@mazi-center.com.
Εκπαιδευτές ΠρογράμματοςΔρ. Μαρία Ζαφειροπούλου
Η Δρ. Μαρία Ζαφειροπούλου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πιστοποιημένη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Βρετανία (M.Phil. στο Πανεπιστήμιο Leeds και Ph.D στο Πανεπιστήμιο Dundee) και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία και Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στην ανίχνευση, ψυχολογική αξιολόγηση, αντιμετώπιση και πρόληψη συναισθηματικών δυσκολιών, όπως και προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς κατά την παιδική ηλικία. Βασικότερο στόχο αυτού του ερευνητικού προβληματισμού αποτελεί η δημιουργία, εφαρμογή και αξιολόγηση γνωσιακών-συμπεριφορικών παρεμβατικών προγραμμάτων στα παιδιά θεραπευτικού αλλά και προληπτικού χαρακτήρα. Η επιστημονική/συγγραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει επιστημονικά βιβλία, κεφάλαια καθώς και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος εδώ και πολλά χρόνια του Συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων (BPS) και της Βρετανικής Εταιρείας Συμπεριφοριστικών και Γνωσιακών Ψυχοθεραπευτών (BABCP), της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), της Ψυχολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας (ΨΕΒΕ) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ). Ανήκει στα Ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ), το οποίο προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, η οποία είναι πιστοποιημένη από την Βρετανική Εταιρεία Συμπεριφοριστικών και Γνωσιακών Ψυχοθεραπευτών (BABCP).
Ρίτσα Ψύλλου
Η Ρίτσα Ψύλλου είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονική συνεργάτρια του Εργαστηρίου Εξελικτικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του ίδιου τμήματος. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία με έμφαση στην ψυχοεκπαίδευση των παιδιών. Κύριο έργο της είναι η δημιουργία, η εφαρμογή και η αξιολόγηση ομαδικών παρεμβατικών προγραμμάτων στο σχολείο με στόχο την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης και την ενίσχυση της συναισθηματικής ανθεκτικότητας των παιδιών. Έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ έχει συγγράψει (σε συνεργασία) δύο βιβλία: Μ. Ζαφειροπούλου – Ρ. Ψύλλου, (2006). Έλα να χτίσουμε μαζί το χαρακτήρα σου», Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα, και Ρ. Ψύλλου – Μ. Ζαφειροπούλου, (2009). «Τα Φιλαράκια… πώς να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά συναισθήματά μας», Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα.

Με εκτίμηση,

Λουΐζα Ιωαννίδου

Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος

Μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

MasterPractitionerστις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία

Διδακτορική Φοιτήτρια Κλινικής Ψυχολογίας

 

Ινστιτούτο Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας Κύπρου

Κυριάκου Μάτση 16, Άγ. Ομολογητές, 1082  Λευκωσία

Τηλ.: 99 566564

www.mazicenter.com 

info@mazicenter.com

Κατηγορία: Σεμινάρια

Πού θα πραγματοποιηθεί: Ινστιτούτο Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας Κύπρου Λευκωσία Λευκωσία