Τα Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα μέσα από διάφορα δημοσιεύματα επιχειρείται μια συστηματική δυσφήμιση και απαξίωση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

Δυστυχώς, ο κ. Βαρτζόπουλος, αν και Υφυπουργός Υγείας, φαίνεται να μην γνωρίζει ότι το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο στην Ελλάδα από το 1979. Αντί λοιπόν να προστατέψει, όπως εκ του θεσμικού του ρόλου είναι υποχρεωμένος να κάνει, τους επαγγελματίες Ψυχολόγους που νόμιμα εργαζόμαστε στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και φορολογούμαστε αντιστοίχως για την επαγγελματική μας δραστηριότητα, έχει από μόνος του υποβαθμιστεί σε porte-parole της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας-ΕΛ.Ψ.Ε. Πρόκειται για ένα σωματείο που έχει ως καταστατικό σκοπό την προαγωγή της έρευνας και της διδασκαλίας της ψυχολογίας στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τους επαγγελματίες Ψυχολόγους.

Από την στιγμή, που η παρούσα κυβέρνηση όρισε τον κ. Βαρτζόπουλο Υφυπουργό Υγείας, είναι υποχρεωμένος θεσμικά να δηλώσει ότι το επάγγελμα είναι νομοθετικά ρυθμισμένο σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή πρότυπα από το 1979. Εκτός εάν, από μόνος του θεωρεί ότι οι άδειες άσκησης επαγγέλματος που χορηγεί η Πολιτεία (νόμοι Ν991/79, 2646/98), τις οποίες έχουμε όλοι οι Ψυχολόγοι, δεν είναι νόμιμες και ως εκ τούτου εργαζόμαστε παράνομα στην χώρα μας.

Όσο δεν προβαίνει σε αντίστοιχη δήλωση, προσβάλλει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας και όλους εμάς τους επαγγελματίες Ψυχολόγους, διότι δημιουργεί δυσπιστία και σύγχυση στους πολίτες για το επάγγελμα του Ψυχολόγου στην χώρα μας.

Οι επαγγελματίες Ψυχολόγοι θεωρούμε ότι η συστηματική παραπληροφόρηση σχετικά με το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει το επάγγελμά μας αποσκοπεί στην εξόντωση του κλάδου μας και εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΨ 24.05.24

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου