Εκδόσεις
Βιβλιοπαρουσίαση

ΑΘΩΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Η ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ”Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΜΟΣ” ΕΝΑ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση

…Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι το σύμπτωμα μιας παθογενούς κουλτούρας ενός αρρωστημένου εθνικισμού και των πολιτιστικών προκαταλήψεων του λαού του, μιας Τουρκίας που “δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο”, με κύριο στόχο τον αφανισμό της ετερότητας και την άρνηση του εγκλήματος…
Ενός κράτους προωθητή του “πολιτισμού των ενστίκτων” και της βίας, ενάντια στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ειρήνη, την Ισοτιμία, το Κράτος Δικαίου…
Που βρίσκει γόνιμο έδαφος στην πολύμορφη παθογένεια της προσωπικότητας του Προέδρου του…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ:
Τι Κεμάλ, τι Ερντογάν: Ακόμη ένας νέος “Τούρκος Φύρερ” (Άθως Ερωτοκρίτου, Κύπρος 2023)

Περιεχόμενα

Αφιέρωση
Προμηθέας
Αντί προλόγου
Ευχαριστίες
Πρόλογος συγγραφέα
Η σημασία της προσωπικότητας και της ιδιοσυγκρασίας στην εξέλιξη του πολιτισμού
Ο πραγματικό ηγέτης
Εισαγωγή στον “Ερντογανισμό”, ως επιστημονικό όρο
Εισαγωγή
Η έννοια του “αυτεξούσιου” και του “συνυπάρχουμε” και η καθήλωση του Ερντογάν στον ατομοκεντρισμό του
Η μέχρι σήμερα αντίληψη για τον όρο “Ερντογανισμός”
Ο μύθος του Ερντογάν για την Τουρκία και τον εαυτό του
Ο μεγαλοϊδεασμός του Ερντογάν ότι είναι ο νέος αδιαμφισβήτητος πολιτικός ηγέτης
Η Μεσσιανιστική αντίληψη του Ερντογάν για τον εαυτό του
Τα σοβαρά προβλήματα της σωματικής του υγείας
Ο ψυχικός δείκτης της εποχής μας
Ελεύθερο άτομο σημαίνει ελεύθερη ανθρωπότητα
Η σοβαρή ψυχοπαθολογία του Ερντογάν δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του
Η ανθρωπότητα είναι σημαντικό να ξυπνήσει γρήγορα
Το σχέδιο Πολιτικής Μεταρρύθμισης και η έναρξη εφαρμογής επιστημονικών κριτηρίων
Ένα ιδεώδες μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας
– ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΚΑΤΑ DSM) ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
– Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΣ ΨΕΥΤΗΣ – Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ – Ο ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ – Η ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
– ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΨΗΓΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ – ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΑ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΟ – Ο “ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ” ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟΝ “ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” – ΑΝΑΞΙΟΣ ΠΙΣΤΗΣ – Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ
– ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: – Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ – Η “ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ” ΚΑΙ ΤΟ “ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΥ” – ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (“HUMAN RIGHTS WATCH”) – ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ “ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΥΡΕΡ”
Βιβλιογραφία – Πηγές
Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα
Ερευνητικό έργο
Τιμητικές διακρίσεις
Εργογραφία

Λεπτομέρειες
ISBN13 9789925581894
Εκδότης ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ
Σειρά
Χρονολογία Έκδοσης Ιανουάριος 2023
Αριθμός σελίδων 448
Διαστάσεις 24×17

Συγγραφέας: ΑΘΩΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Εκδόσεις: ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ

ISBN: 9789925581894

Πρώτη εκδοση: Ιανουάριος 2023

Κατηγορία: Βιβλία Ψυχολογίας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Άθως Ερωτοκρίτου, εγγεγραμμένος Κλινικός Ψυχολόγος, Δραματοθεραπευτής, Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής. Εγγεγραμμένος στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ψυχολόγων της E.F.P.A (Euro Psychology). Είναι Επίτιμος Καθηγητής Ψυχοθεραπείας στο European Institute of Integrative Psychotherapy και Επόπτης ειδικευομένων ψυχολόγων-ψυχοθεραπευτών στην Κυπριακή Εταιρεία Συνθετικής Ψυχοθεραπείας. Τακτικός Διδάσκαλος Ψυχοθεραπείας στο Κυπριακό Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας. Είναι πτυχιούχος της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Παρισιού 7 (Licence και Maitrises Ps., Μ.Δ.Ε. Κλινικές Ανθρωπιστικές Επιστήμες). Διπλωματούχος της Ακαδημίας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας Ζυρίχης (Dipl. Α.Α.Ρ) και του Συνδέσμου Ελβετών Ψυχολόγων (Dipl. V.S.P). Δίπλωμα Δραματοθεραπευτή του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας Λονδίνου (Dipl. Drama Therapy), εγγεγραμμένος Δραματοθεραπευτής (Registered Drama Therapist B.A.Dth. – U.K.). Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία (European Diploma of Integrative Psychotherapy – G.B.) και του Διπλώματος Συνθετικής Ψυχοθεραπείας του Ελληνικού Περιφερειακού Δικτύου της S.E.P.I. (Hellenic Regional Network, Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας – S.E.P.I.).

Π. Πρόεδρος του Συλλόγου Ψυχολόγων Κύπρου (και για σειρά ετών αντιπρόεδρος). Είναι τακτικό μέλος του Παγκύπριου Συλλόγου Ψυχολόγων Κύπρου και του Συνδέσμου Ελλήνων Ψυχολόγων, Διπλωματούχος του Συνδέσμου Ελβετών Ψυχολόγων (Dipl. V.S.P.). Μέλος του πρώτου Συμβουλίου Εγγραφής Επαγγελματιών Ψυχολόγων Κύπρου (1997-2000) και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Εγγραφής Επαγγελματιών Ψυχολόγων (από 14-01-2011). Είναι επίσης τακτικό μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Δραματοθεραπευτών (Β.Α. Dth. – U.K.)/ ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας Κύπρου (I.D.T. – Cyprus), μέλος του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας Λονδίνου (I.D.T. – London, the Roehampton Institute – University of Surrey – U.K.). Τακτικό μέλος της Κυπριακής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας-Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας και της Εταιρείας για την Εξερεύνηση της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας – Παγκόσμιου Οργανισμού Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (S.E.P.I.). Τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (Ε.Α.Ρ, European Association of Psychotherapy).

Β. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης διαφόρων νοσοκομείων, συμβουλευτικών, οικογενειακών σταθμών γάμου, κέντρων ερευνών, ιδρυμάτων, ιδιωτικών σχολείων κλπ, στην Ελλάδα και στην Κύπρο και λέκτορας στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ελλάδας (1986-88).

Παράλληλα με την ιδιωτική άσκηση του επαγγέλματος του, δίδαξε ως διδάσκων της Ψυχολογίας στην Ανώτερη Σχολή Νοσοκόμων Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐας και Π. Κυριάκου”, στην Αθήνα, και ως καθηγητής και εκπαιδευτής στο τμήμα ψυχολογίας του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ερευνών. Επίσης διατέλεσε διευθυντής εκπαίδευσης κλινικής ψυχολογίας του Κέντρου Ανθρωπιστικών Επιστημών (1973 – 80). Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Κρατικό Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Αθηνών, διαφόρων νοσοκομείων, Συμβουλευτικών Σταθμών Γάμου στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Στην Κύπρο είναι επαγγελματικά δραστηριοποιημένος (από το 1980) στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζοντας την κλινική του εργασία και συγχρόνως το ερευνητικό, συγγραφικό και ορθογραφικό του έργο.

Πρώην διευθυντής του Τμήματος Ψυχολογικής Υποστήριξης, προγράμματος Ψυχοθεραπείας και των ομάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Καρκινοπαθών στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων 1989-1999). Υπήρξε μέλος της ομάδας εκπαιδευτών ειδικών που ασχολούνται με ογκολογικούς ασθενείς της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας (από το 1995).

Ως εκπαιδευτής και εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα (βιωματικά – θεωρητικά) επιμόρφωσης εργαζομένων στο χώρο της ογκολογίας, μελών ομάδων υγείας, συνεργάστηκε περιοδικά (από το 1989), με: το Υπουργείο Υγείας Κύπρου, Ιατρικές Υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, τη Νοσηλευτική Σχολή Κύπρου, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Καρκίνου του Μαστού, την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία, τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου (της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ.), του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών κ.ά.

Ήταν ο επίσημος Ψυχολόγος της Εθνικής Ομάδας JUDO-Κύπρου για τους αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, με εντολή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (1989). Επίσης με εντολή του ΚΟΑ και της Ένωσης Διαιτητών Κύπρου διενήργησε την πρώτη Ψυχολογική Αξιολόγηση των Διαιτητών Ποδοσφαίρου όλων των κατηγοριών παγκύπρια (1989-90).

Υπήρξε Λέκτορας Ψυχολογίας στην Ακαδημία Αθλητισμού Κύπρου και των Σχολών  της Ακαδημίας σε θέματα Αθλητικής Ψυχολογίας (1990).

Ακόμη, διετέλεσε Λέκτορας Ψυχολογίας στο College of Professional Sports Trainers σε θέματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης επαγγελματιών στο χώρο του αθλητισμού, σε θέματα όπως «Αθλητισμός – Αναβολικά: οι ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες» κ.ά. (1992).

Κάτοχος 2nd DAN στο TAEKWONDO  (World Taekwondo Headquarters – Kukkiwon και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Taekwondo. No.: 05151003, 5 Dec. 2000).

Είναι κάτοχος Μαύρης Ζώνης – 1st DAN στο TANGSOODO, της Ομο-σπονδίας Greek TangSooDo– Korean Karate (Dan Certificate, No.:A001/105, 19 July 1980).

Κάτοχος Μαύρης Ζώνης – Black Belt (Full Contact Certificate, Athens, No.: 31, 30 May 1994).

Εργάζεται επίσης ως  εξωτερικός συνεργάτης, λέκτορας, στην Αστυνομική Ακαδημία  Κύπρου  (1985 μέχρι σήμερα) και Επιστημονικός Υπεύθυνος Οργάνωσης Ψυχολογικών – Δραματοθεραπευτικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης – Άσκησης – Εποπτείας – Εναισθησίας λειτουργών    γραφείου πρόληψης, καταπολέμησης, επιχειρήσεων ναρκωτικών (Υ.ΚΑ.Ν.) καθώς και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, για τα μέλη της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (ΕΑΟ) και της Διαπραγματευτικής Ομάδας (ΜΜΑΔ), Αστυνομία Κύπρου (από το 2007).

Οργάνωση Προγραμμάτων Ψυχολογικής στήριξης και παρέμβασης σε ώρα κρίσης στους Λειτουργούς Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αστυνομίας Κύπρου.

Επίσης εργάστηκε ως επισκέπτης λέκτορας ψυχολογίας στο Intercollege από το 1989, και υπεύθυνος από το 1986 για την οργάνωση προγραμμάτων εφαρμοσμένης δραματοθεραπείας για φοιτητές και καθηγητές ψυχολογίας παιδαγωγικών, κοινωνικών και κλινικών επιστημών καθώς και Τεχνών στο ίδιο κολλέγιο, υπό την έγκριση του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας Κύπρου.

Επιστημονικός υπεύθυνος στον τομέα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης – Οργάνωση Δραματοθεραπευτικών εργαστηρίων υπό την έγκριση του Γραφείου Ευημερίας Κύπρου, στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων (από το 1995).

Επιστημονικός Υπεύθυνος για τα οργανωμένα Προγράμματα Ευαισθητοποίησης – εκπαίδευσης – Άσκησης – Εποπτείας – Εναισθησίας με Δραματοθεραπευτικό και Ψυχολογικό πλαίσιο Μελών του Συνδέσμου Ψυχική Υγεία για Όλους Λάρνακας από το 1994.

Επιστημονικός Υπεύθυνος Οργάνωσης Δραματοθεραπευτικών Ψυχολογικών Εργαστηρίων Ευαισθητοποίησες για τα Μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ατόμων με «Κατά Πλάκας Σκλήρυνσης» (1966).

Επιστημονικός Υπεύθυνος για τα Οργανωμένα Προγράμματα Μετεκπαίδευσης – Άσκησης Ειδικών Μελών Ομάδων Υγείας, Στελεχών Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και Κέντρου Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΝΘΕΑ και ΤΟΛΜΗΣ (1999).

Υπεύθυνος Προγράμματος Εποπτείας και Επόπτης (εξωτερικός συνεργάτης) στο Κλινικό Έργο των Λειτουργών του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Θυμάτων Βίας στην Οικογένεια (1999-2000).

Επιστημονικός Συνεργάτης – Λέκτορας του «Πολυδύναμου Κέντρου Δήμου Στροβόλου» στα επιμορφωτικά προγράμματα:
(α) «Γονείς, Παιδιά, Αγωγή και Σχέσεις» και
(β) «Οικογένεια, Σύντροφοι και Σύζυγοι», κ.ά. (από το 2006-).

Συνεργάστηκε επίσης με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Οικονομικών-Τμήμα Δημοσίας Διοίκησης και Προσωπικού ως Εκπαιδευτής με βιωματικό εργαστήρια εφαρμοσμένης δραματοθεραπείας για το εποπτικό προσωπικό και των λειτουργών βάσης των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας Κύπρου (από το 2007).

Επιστημονικός υπεύθυνος για οργάνωση δραματοθεραπευτικών και ψυχολογικών προγραμμάτων για την EUROPA DONNA Κύπρου (από το 2006). Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος ψυχολογικής στήριξης και επόπτης προγράμματος ψυχοθεραπείας στον ΕΛ.Α.ΖΩ – Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Συγγενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (από το 2008). Επιστημονικός Διευθυντής του ΕΛ.Α.ΖΩ και της υπηρεσίας Τηλε-ψυχοκοινωνικής Στήριξης ασθενών και συγγενών που εμπλέκονται με τον καρκίνο – Δωρεάν γραμμή 1469 (από το 2011).

Επιστημονικός επόπτης του Σταθμού Συμβουλευτικής «ΑποφασίζΩ» (στο Δήμο Λευκωσίας, με τη συνεργασία του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας (αρ. απόφασης διορισμού 1.0.229 – 11 Ιανουαρίου 2012, του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας) και την έγκριση του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου.

Επόπτης στο Κλινικό και Επιστημονικό Έργο των Λειτουργών Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου (Γενική Διεύθυνση) 2018-2019.

Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής καθώς και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου από το 2009-2015 κ.ά.

Επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος, με την ιδιότητα του ως Δραματοθεραπευτής και Κλινικός Ψυχολόγος, διαφόρων θεατρικών οργανισμών και σχημάτων, καθώς και πολιτιστικών πολυχώρων στην Κύπρο, που ασχολούνται με την Τέχνη του Θεάτρου.

Επίσης, είναι υπεύθυνος οργάνωσης ομαδικών ψυχοθεραπευτικών- δραματοθεραπευτικών προγραμμάτων στον κυπριακό και ελλαδικό χώρο, καθώς και προγραμμάτων εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης, άσκησης, εποπτείας και αυτογνωσίας για ειδικούς μέλη ομάδων υγείας επαγγελματιών κοινωνικών υπηρεσιών και κλινικών επαγγελματιών στο χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Μέλος της Επιτροπής Απονομής Βραβείου “Δώρο Λοΐζου” του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Διορίστηκε επείσης Σύμβουλος του Προέδρου του. Σ.Κ. ΕΔΕΚ, με βάση το Καταστατικό του Κινήματος, από το 2012 – 2015.

Δημοσίευσε και ανακοίνωσε πάρα πολλές ερευνητικές επιστημονικές εργασίες (ατομικές και ομαδικές) στον τομέα της κλινικής ψυχολογίας, ψυχιατρικής επιδημιολογίας (κυρίως στον τομέα της κλινικής ψυχοσωματικής του καρκίνου), ψυχοθεραπείας στον διεθνή, ελλαδικό και κυπριακό χώρο. Από το 1976 είναι στην ειδική λίστα ερευνητών της UNICEF.

Είναι επίσης συγγραφέας 40 βιβλίων, (εκδοθέντων και υπό έκδοση καθώς και ειδικών κεφαλαίων σε τόμους), επιστημονικού ψυχολογικού – ψυχοθεραπευτικού, ψυχοκοινωνικού και ψυχοπολιτικού περιεχομένου.

Για την προσφορά του στον επιστημονικό και κοινωνικό χώρο, δέχτηκε αριθμό τιμητικών διακρίσεων.