Εκδόσεις
Βιβλιοπαρουσίαση

Μπρούμου Μίνα

Η Ψυχολογία της Γονεϊκότητας

Title: Η Ψυχολογία της Γονεϊκότητας 
Author: 
Μίνα Μπρούμου 
Publisher: Bookstars 
Release Date: 2014 
Pages: 120 

… γιατί στ’ αλήθεια αυτό το θέμα που λέγεται γάμος, οικογένεια, παιδιά, μια φορά κι έναν καιρό δεν ήταν τόσο πολύπλοκο όσο έχει γίνει σήμερα …

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται συγκεντρωμένες μερικές σημαντικές απόψεις για ένα τόσο πολύπλοκο θέμα, όπως είναι η γονεϊκότητα, καθώς και οι επιδράσεις που μπορεί να έχει η γονική ιδιότητα στην ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας

Προσφέρει πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την ομαλή ανάπτυξη του ζευγαριού, της οικογένειας και του παιδιού, δίνοντας παράλληλα μερικές γενικές αρχές για την πρόληψη της ψυχικής υγείας όλων των μελών της οικογενειακής ομάδας. Επιπλέον στόχος, είναι το βιβλίο αυτό να γίνει αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό και πηγή για αναζήτηση περισσότερης γνώσης.

Βρείτε το στη Bookstars


Βιβλιοκριτική :

Είναι ένα ταξίδι στη γονεϊκότητα η “ψυχολογία της γονεϊκότητας”. Ένα ταξίδι με σταθμούς το άτομο, τη συζυγική δυάδα, την οικογενειακή ομάδα, το γονικό ρόλο και τη γονική ταυτότητα. Είναι το απόσταγμα μελετών που αποτέλεσαν ένα είδος ορόσημου για τη συγγραφέα στο δικό της προσωπικό ταξίδι. Είναι η ανθολόγηση αντιπροσωπευτικών αποσπασμάτων και η αναφορά μελετητών, που ο καθένας με τον τρόπο του άφησε τη δική του σφραγίδα στην πορεία της συγγραφέως. Ο δρόμος αυτός προς τη γονική ιδιότητα ωστόσο, αν και έχει αφετηρία, μοιάζει να μην έχει απόληξη, καθώς το ταξίδι του γονιού, όποια μορφή κι αν πάρει, όποιο στάδιο κι αν διανύει, βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη και διαμόρφωση, υπόκειται σε διαρκή ανάπλαση. Η αγάπη της συγγραφέως για το γονιό είναι μια αγάπη χωρίς όρους, όπως χρειάζεται να είναι η αγάπη του γονιού για το παιδί/ τα παιδιά του. Κι η αγάπη αυτή αγγίζει κάθε Άνθρωπο (όπως συνήθιζε η Μαρία Χουρδάκη να αποτυπώνει την ιδιότητά του με Α κεφαλαίο), είτε είναι γονιός, είτε όχι, καθώς η αποδοχή της ατέλειάς μας συσχετίζεται αναμφίβολα με τη βαθιά Ανθρώπινή μας υπόσταση. Το βιβλίο – επιμένω – είναι ένα ταξίδι. Κι όπως κάθε ταξίδι, σε γεμίζει εικόνες και ήχους, που σε συντροφεύουν μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής, ένα ταξίδι που ανυπομονείς να ξαναζήσεις.   

Βασιλική Παππά, MSc, PhD,

Συμβουλευτική Ψυχολόγος,

Πρόεδρος & Επιστημονικά Υπεύθυνη

Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων

www.sxolesgonewn.gr

 

 

Συγγραφέας: Μπρούμου Μίνα

Κατηγορία: Βιβλία Ψυχολογίας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Γερασιμούλα (Μίνα) Μπρούμου είναι συμβουλευτική ψυχολόγος, Συντονίστρια-Εκπαιδεύτρια Ομάδων Σχολών Γονέων στα Ιωάννινα. Επιστημονική συνεργάτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων. Έχει διδάξει “Συμβουλευτική Ψυχολογία” στο τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Ηπείρου, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του Νομού Ιωαννίνων και συμμετείχε στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, είναι Εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Ιωαννίνων.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι πτυχιούχος του τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Έκανε τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση στην Ψυχολογία και Συμβουλευτική και συνέχισε με την εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας με θέμα: “Προβλήματα Συμπεριφοράς Παιδιών Σχολικής και Εφηβικής Ηλικίας: Εκτίμηση, Καταγραφή”.
Εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων καισυντονίζει Ομάδες Σχολών Γονέων στα Ιωάννινα, ενώ εργάζεται και ιδιωτικά, διατηρώντας γραφείο ψυχολόγου στην πόλη των Ιωαννίνων,ως συμβουλευτική ψυχολόγος.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Συμβουλευτικής και Οικογενειακής Ψυχολογίας όπως είναι η συμβουλευτική εγκύων, η συμβουλευτική γονέων και μελλοντικών γονέων, οι οικογενειακές σχέσεις, η συμπεριφορά παιδιών και εφήβων, οι πρακτικές ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των γονέων.
Άρθρα και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ)και διαθέτει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου.


Περισσότερες πληροφορίες στο πλήρες βιογραφικό