Εκδόσεις
Βιβλιοπαρουσίαση

Κωστοπούλου Μυρσίνη

Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας

Τα δώρα της Ψυχολογίας

Γιατί οι γυναίκες πέφτουν πιο εύκολα σε κατάθλιψη;

Γιατί φοβόμαστε τόσο την εγκατάλειψη από τον Άλλο;

Πώς θεραπεύονται οι κρίσεις πανικού;

Γιατί τρώμε πολύ όταν νιώθουμε θλίψη;

Αντέχεται ποτέ η απιστία;

Να πάω σε ψυχολόγο; 

Να πάρω αντικαταθλιπτικά;

Τι σημαίνει ψυχική υγεία;

Πώς μπορεί κανείς σήμερα να νιώθει καλά με τον εαυτό του και τους γύρω του; Πώς να ξεφύγει από τις παγίδες της ομαλοποίησης, της ήπιας απόγνωσης, της λήθης του εαυτού;

Tο βιβλίο αυτό αναφέρεται στον ανθρώπινο ψυχισμό. Στον ψυχισμό που ονειρεύεται, πάσχει, απορεί, εξελίσσεται, καθηλώνεται, σωπαίνει, θλίβεται, χαίρεται. 

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ούτε στα φάρμακα ούτε στα λόγια. Η αλλαγή θα έρθει μέσα από τη βούληση, μέσα από την επιθυμία του ίδιου του ατόμου να δει τον εαυτό του και την ιστορία του κατάματα. Βούληση και επιθυμία όμως συχνά παγιδεύονται. Ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να είναι ένας πολύτιμος σύντροφος στο «ξεπαγίδευμα». Αλλά μέχρι εκεί 

Το βιβλίο Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας επιχειρεί να καταστήσει οικεία τα άγνωστα κομμάτια μας, να κάνει την οδύνη πιο γνώριμη και αντιμετωπίσιμη και να συμβάλει στην ψυχική υγεία του ατόμου αναζητώντας τρόπους που οδηγούν στην ευτυχία του.

Συγγραφέας: Κωστοπούλου Μυρσίνη

Εκδόσεις: Kαστανιώτη

ISBN: 978-960-03-5848-3

Πρώτη εκδοση: 2014

Κατηγορία: Βιβλία Ψυχολογίας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι Δρ Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία (BSc Social Psychology) στο London School of Economics και στη συνέχεια απέκτησε δύο μεταπτυχιακά διπλώματα στο University College London, το Master of Science στην Πειραματική Ψυχολογία (MSc Experimental Methods in Psychology) και το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία (Postgraduate Diploma in Cognitive Behaviour Therapy). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την τριετή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση ειδικότητας στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στην Κλινική Ψυχολογία με θέμα τις γνωσιακές διαστρεβλώσεις στις διαταραχές πρόσληψης τροφής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Από το 1999 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και αρθρογραφεί στην εφημερίδα Τα Νέα για θέματα Ψυχολογίας. Είναι μητέρα της Χρυσάνθης και της Φωτεινής.

Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στο Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως σύμβουλος ψυχοκοινωνικής στήριξης γυναικών στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Έχει δημοσιεύσει κλινικές μελέτες στο πεδίο των διαταραχών πρόσληψης τροφής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά Ψυχολογίας. Συμμετέχει στο επιστημονικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς. Είναι μέλος ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών, μετέχει ενεργητικά σε ευρωπαϊκά επιστημονικά συνέδρια Ψυχοθεραπείας ως ομιλήτρια και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών .

ΕΚΔΟΣΗ

Εταιρεία

Eκδόσεις Kαστανιώτη είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Eλλάδας με διεθνή προσανατολισμό. Eκδίδουν βιβλία σύγχρονης ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, κλασικής λογοτεχνίας, βιβλία για το θέατρο, την τέχνη, τη φιλοσοφία, την ιστορία, την πολιτική, την οικονομία, την οικολογία, τον κινηματογράφο, την επικοινωνία, την παιδαγωγική, την ψυχολογία, την αστρολογία, τον αθλητισμό, καθώς και διάφορες κατηγορίες παιδικών βιβλίων. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής τους περιλαμβάνει λογισμικό με εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο, καθώς και παιχνίδια.

Προφίλ

Oι Eκδόσεις Kαστανιώτη εμφανίστηκαν στο εκδοτικό προσκήνιο το 1968. Aπό ένα παράξενο παιχνίδι του πεπρωμένου, τα δύο πρώτα βιβλία που εκδώσαμε ήταν το Bάσεις – Έννοιες της Kυβερνητικής του Λουί Kουφινιάλ και το O Hλεκτρονικός Yπολογιστής και ο ανθρώπινος εγκέφαλος του Φον Nόυμαν.

Από τα πρώτα μας βήματα υποστηρίξαμε πως η ευθύνη για την έκδοση ενός βιβλίου σημαίνει ταυτόχρονα ευθύνη απέναντι στο δημιουργό αλλά και ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες. Πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις μιας κοινωνίας των αναγνωστών, όπου οι πολίτες είναι άτομα που εξασκούν καθημερινά το ειδικό ατομικό τους κριτήριο, συμπεριφέρονται απρόβλεπτα και ανατρεπτικά, ανακαλύπτουν, προβλέπουν, σχεδιάζουν, καλλιεργούν το όραμά τους και διαφοροποιούνται ανάλογα με τα ερεθίσματα και την κριτική τους τοποθέτηση. Στην κοινωνία των αναγνωστών οι πολίτες βρίσκουν το δρόμο για να επικοινωνήσουν με ποιότητα, ανθίστανται στις εκπτώσεις και αμύνονται στην πολιτιστική ισοπέδωση που ορίζουν οι οικονομικές εξελίξεις.

Mέσα σε 40 χρόνια δημιουργικής δουλειάς έχουμε εκδώσει πάνω από 5.000 βιβλία. Στις σελίδες του καταλόγου μας φιλοξενείται ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική, παιδαγωγική και γενικότερα επιστημονική παραγωγή, αλλά και η παγκόσμια κλασική και σύγχρονη παραγωγή. Στις ψηφιακές μας σελίδες μπορείτε να δείτε τον κατάλογό μας, να ενημερώνεστε για τις νέες μας εκδόσεις, αλλά και για όλες μας τις δραστηριότητες «σε πραγματικό χρόνο», να επικοινωνείτε με τους συγγραφείς μας, να παραγγέλνετε τα βιβλία σας και να μας στέλνετε τις γνώμες, τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις σας.

Εκδόσεις
Ζαλόγγου 11, 10678 Αθήνα. Τηλ. 210 3301208, fax. 210 3822530, info@kastaniotis.com
Βιβλιοπωλείο
Ζαλόγγου 11, 10678 Αθήνα. Τηλ. 210.330.1208 εσ. 187, fax. 210.380.1331
Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104
Ευμολπιδών 41, Αθήνα. Πληροφορίες – κρατήσεις: Τηλ. 210.345.5020, 104@kastaniotis.com, 104.kastaniotis.com

Ακολουθήστε μας

Facebook | Twitter | Google+ | Vimeo