Εκδόσεις
Βιβλιοπαρουσίαση

Βασιλειάδης Γρηγόρης

Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι:

Από το φόβο της σκιάς, στο φως της επίγνωσης
Το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι
Το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής μας, είναι σίγουρα η διαδρομή που καλούμαστε να κάνουμε στο βάθος του ίδιου μας του εαυτού. Πολλές φορές ωστόσο, ο φόβος, οι προκαταλήψεις και τα δικά μας προσωπικά, στενά όρια μέσα στα οποία έχουμε από πολύ μικροί παγιδευτεί, καθιστούν αυτό το ταξίδι δύσκολο, ίσως και αδύνατο.

Για όσους ωστόσο επιθυμούν πραγματικά να ξεφύγουν από τα μοτίβα της εσωτερικής στασιμότητας και καταπίεσης, υπάρχουν διέξοδοι. Ο Δρ Γρηγόρης Βασιλειάδης, ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, καταγράφει μέσα από τη βαθιά προσωπική εμπειρία του στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία ιστορίες, συμβουλές και παρατηρήσεις που λειτουργούν σαν ένας “οδηγός” για όσους επιθυμούν να κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι πραγματικότητα, προκειμένου να βγουν στο φως της προσωπικής ευτυχίας και επίγνωσης.

Πάνω από όλα ωστόσο, το “Ψυχοθεραπευτικό ταξίδι” ξεχωρίζει επειδή δεν μένει σε ακαδημαϊκούς όρους και ξύλινες συνταγές, αλλά καταδύεται στο επίκεντρο των αγκυλώσεων και των νευρώσεών μας για να ρίξει φως στα όσα μας καθηλώνουν, φωτίζοντας παράλληλα τις λύσεις που δεν μπορούμε άλλο να αναβάλλουμε. Μια άμεση, εμπειρική αφήγηση, που εμπεριέχει στο χειμαρρώδη λόγο της τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής αφύπνισης.

Τίτλος βιβλίου: Το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι
Υπότιτλος βιβλίου: Από το φόβο της σκιάς, στο φως της επίγνωσης
Εκδότης: Εκδόσεις iWrite.gr
Συντελεστές βιβλίου: Βασιλειάδης, Γρηγόρης (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
6185067498
9786185067496
Εξώφυλλο βιβλίου: Μαλακό
Σειρά εκδότη:   Σελίδες: 300
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2014 Διαστάσεις: 21×14
Τόμος:   Βάρος (Kg):  

Συγγραφέας: Βασιλειάδης Γρηγόρης

Εκδόσεις: iWrite

ISBN: 6185067498

Πρώτη εκδοση: 2014

Κατηγορία: Βιβλία Ψυχολογίας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης σπούδασε ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αναγνωρισμένα από το κράτος πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ολλανδίας και της Μ. Βρετανίας. Το 2005 απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία, από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Yπήρξε εκπαιδευτής σε προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στη συμβουλευτική και την ψυχολογία, εισηγητής επιστημονικών σεμιναρίων κι επιστημονικών συνεδρίων με θεματολογία την ψυχοθεραπεία και την συμβουλευτική, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα επιστημονικά κι ερευνητικά του ενδιαφέροντα στο χώρο της ψυχοθεραπείας εντοπίζονται στην ψυχολογία του βάθους, τη σχέση θρησκείας-ψυχοθεραπείας, ηθικής δεοντολογίας και ψυχοθεραπευτικής πρακτικής. Από το 1997 εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ατομικά και ομαδικά, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικογενειακών Ψυχοθεραπευτών (EFTA-European Family Therapy Association). Άρθρα και ραδιοφωνικές του εκπομπές έχουν δημοσιευτεί και συνεχίζουν να αναρτώνται στον δικτυακό τόπο http://www.aftognosia.gr

ΕΚΔΟΣΗ

iWrite Creative Publishing Team

η φιλοσοφία μας | think open(source)ly!

Η δημιουργική ομάδα που βρίσκεται πίσω από το iWrite.gr αποτελείται από νέους ανθρώπους με συγγραφική και εκδοτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι προχώρησαν σε αυτή την επιχειρηματική προσπάθεια με ισχυρό το κίνητρο της κοινωνικής προσφοράς και απώτερο σκοπό να δώσουν εκδοτικές δυνατότητες που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα σε δημιουργικούς Έλληνες.

Πως μεταφράζεται αυτό στην πράξη; Πληθώρα πακέτων εκδοτικής φύσεως έναντι εξαιρετικά χαμηλού αντίτιμου, μέσω των οποίων θα προσφέρονται εξαιρετικής (αισθητικής και τεχνολογικής) ποιότητας δημιουργικές υπηρεσίες σε νέους ή ήδη αναγνωρισμένους συγγραφείς, που αναζητούν οικονομικά εφικτές διεξόδους προβολής του έργου τους.

Μιλώντας απλά, η δημιουργική ομάδα του iWrite προσφέρει σχεδιασμό μακέτας εξωφύλου, σελιδοποίηση, φιλολογική επιμέλεια κειμένου, γραφιστική επιμέλεια φωτογραφιών, μελέτη και ανάπτυξη διαδικτυακών τόπων (promo-sites βιβλίων, πλήρως λειτουργικές ιστοσελίδες, προσωπικά blogs ή ό,τι άλλο σκεφτείτε), μελέτη και υλοποίηση πακέτων προώθησης και marketing (στο διαδίκτυο και σε έντυπα, ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά μέσα), οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση ομιλιών και εκθέσεων, μελέτη και επιλογή της πιο συμφέρουσας εκδοτικής λύσης για εκτύπωση των συγγραφικών έργων σε πλαίσιο print-on-demand (ψηφιακή εκτύπωση) ή συμβατικής έκδοσης (εκτύπωση μέσω τυπογραφείου και διανομή σε βιβλιοπωλεία) και… μπήκατε στο νόημα, έτσι δεν είναι; Εμπειρία και τεχνογνωσία υπάρχει άπλετη, οπότε μη διστάσετε να μας θέσετε σκέψεις και ιδέες, ώστε να δούμε από κοινού πως μπορούν να υλοποιηθούν.

Και φθάνοντας στο οικονομικό, δε διστάζουμε να πούμε το… μυστικό μας. Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τόσο χαμηλές τιμές εξαιτίας της εσκεμμένης επιλογής μας για χρήση μόνο open source προγραμμάτων (software packages), δηλαδή εξειδικευμένα προγράμματα άρτιας σχεδίασης και λειτουργικότητας που είναι free και σχετικά άγνωστα στον ελληνικό εκδοτικό κόσμο. Με λίγα λόγια, εκεί που όλοι χρησιμοποιούν το Adobe InDesign ή το Quark Xpress εμείς επιλέγουμε το διεθνώς βραβευμένο Scribus, εκεί που όλοι σχεδιάζουν στο Adobe Photoshop εμείς πρωτοτυπούμε δημιουργώντας μέσω του GIMP και ούτω καθ’ εξής.

Κάπως έτσι, καταφέρνουμε να δημιουργούμε (έντυπα και ψηφιακά) εκδοτικά προϊόντα με άρτια αισθητική και τεχνολογική ποιότητα, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Αν στα παραπάνω προσθέσετε και το ισχυρό κίνητρο προσφοράς κοινωνικού έργου προς τους Έλληνες συγγραφείς που διακρίνει το σύνολο της δημιουργικής μας ομάδας (άλλωστε είμαστε πρώτα άνθρωποι του βιβλίου, όντας συγγραφείς και οι ίδιοι), θα καταλάβετε πως κάνουμε τα… αδύνατα δυνατά.

Το iWrite.gr έχει ήδη ετοιμάσει τα πρώτα πακέτα έκδοσης και προώθησης σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, τα οποία απευθύνονται υποχρεωτικά σε συγγραφείς και όχι σε εκδοτικούς οίκους. Για τους τελευταίους -οι οποίοι για τη δημιουργική ομάδα του iWrite προσφέρουν επίσης κοινωνικό έργο- σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη μία νέα παρεμφερής δραστηριότητα (με διαφορετικό φυσικά όνομα) με ελαφρώς αυξημένες τιμές αλλά με την ίδια αισθητική και τεχνολογική ποιότητα.

Με ενθουσιασμό,
δημιουργική ομάδα iWrite


iWrite Creative Publishing Team

τηλεφωνικό κέντρο
2311 27 28 03 (Θεσσαλονίκη)
21 10 12 6900 (Αθήνα)

email επικοινωνίας
info@iWrite.gr

υπεύθυνος Αθηνών & Αττικής
Μηνάς Παπαγεωργίου

υπεύθυνος υπόλοιπης Ελλάδας
Βαλάντης Ναγκολούδης

υπεύθυνος Κύπρου & εξωτερικού
Νικόλαος Κουμαρτζής

κεντρικά γραφεία Θεσσαλονίκης
Βενιζέλου 63 & Μπαλταδώρου 11 (νέα γραφεία!)
Κέντρο – περιοχή Μπιτ Μπαζάρ
Τ.Κ. 54 634
Θεσσαλονίκη
Ελλάδα

κεντρικά γραφεία Αθηνών
Κάνιγγος 23 (νέα γραφεία!)
Κέντρο – Πλατεία Κάνιγγος
Τ.Κ. 10 677
Αθήνα
Ελλάδα

κέντρο παραγωγής
Ευρωπός
Κιλκίς
Ελλάδα