Εκδηλώσεις
Συνέδρια / Ημερίδες

28/10/2016 - 01/11/2016

9o Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Eταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας

9o Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Eταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας

Αγαπητά Μέλη της EFTA,
Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι, 

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές των ευρύτερων κοινωνικών αναταραχών, το συνέδριο της EFTA αποφάσισε να ‘μεταναστεύσει’ από το βορρά στο νότο. Αυτό μπορεί να φαίνεται αρκετά παράδοξο, αλλά και ενδιαφέρον.

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας το πώς αυτό εξελίχθηκε: για ένα χρόνο η EFTA και η ολλανδική NFTO εταιρεία NVRG, κατέβαλαν πολύ χρόνο και προσπάθεια για την προετοιμασία του συνεδρίου της EFTA για το 2016 στο Άμστερνταμ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός προγράμματος με ενδιαφέρον περιεχόμενο με τίτλο ‘Από το Πρωταρχικό στο Πρωτότυπο στην Οικογενειακή Θεραπεία και Συστημική Πρακτική’. To πρόγραμμα δομήθηκε πάνω στην συμπάθεια των Ολλανδών συναδέλφων για τις αριστοτελικές έννοιες – Ήθος, Λόγος, Τέχνη και Πόλις..

Έγιναν προσπάθειες το συνέδριο να πραγματοποιηθεί στο χώρο ενός παλιού εργοστασίου στο Άμστερνταμ, δυστυχώς  όμως τo αυξανόμενο κόστος της υλοποίησης συνεπαγόταν αναγκαστικά τη δραματική αύξηση του κόστους συμμετοχής, καθιστώντας δύσκολη τη συμμετοχή σε πολλά μέλη της EFTA, και ακόμα περισσότερο σε φοιτητές και εκπαιδευόμενους. Η EFTA και οι ολλανδοί συνεργάτες εξέφρασαν την ανησυχία τους και όλοι μαζί προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις. Εντούτοις, οι δυνατότητές μας ήταν περιορισμένες με αποτέλεσμα να πρέπει να σκεφτούμε δημιουργικά πάνω σε εναλλακτικές.

Τίποτα δεν φαινόταν πιο κατάλληλα συνδεδεμένο από το να συνοδεύσουμε τον Αριστοτέλη σε ένα ταξίδι στις ρίζες του, και να μετακινήσουμε τον προορισμό του συνεδρίου στην απαρχή της Ευρώπης, την Ελλάδα. Το έτος 2016 ανακηρύχτηκε από την UNESCO ‘Επετειακό Έτος  Αριστοτέλη’ (2400 χρόνια),  κάτι το οποίο αποτελεί εξαιρετική συγκυρία για τη θεματολογία του συνεδρίου μας.

Εδώ είμαστε, λοιπόν: το συνέδριο γίνεται στην ΑΘΗΝΑ!

Τους τελευταίους μήνες η EFTA συνεργάζεται στενά με την ΕΘΟΣ , την Ελληνική Ομοσπονδία Εταιρειών Συστημικής Θεραπείας και Θεραπείας Οικογένειας. Η ΕΘΟΣ (ETHOS) έγινε πλέον πραγματικός πυλώνας του συνεδρίου, και ευελπιστούμε μαζί να δημιουργήσουμε μια εμπειρία γεμάτη ΛΟΓΟ (LOGOS) και ΤΕΧΝΗ (TECNHE) στην ΠΟΛΗ (POLIS) της Αθήνας.

Σας καλωσορίζουμε από κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου, να συμμετέχετε μαζί μας στην πρόκληση  να  αποτελέσει αυτό το συνέδριο μια μοναδική εμπειρία για όλους μας.

Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι με τα νέα του συνεδρίου EFTA Athens 2016!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Maria Borcsa, Πρόεδρος  EFTA
Ingeborg Siteur, Πρόεδρος NVRG
Μίνα Πολέμη-Τοδούλου, Πρόεδρος ΕΘΟΣ

 

Σημαντικές Ημερομηνίες

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής πρότασης:
31 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση Συγγραφέων για τις προτάσεις τους:
15 Απριλίου 2016 

Έγκαιρη Εγγραφή/Εγγραφή Συγγραφέων
15 Μαΐου 2016 

Προκαταρτικό πρόγραμμα: Ιούνιος  2016 

Συνέδριο EFTA2016 Αθήνα: 28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου

 

Προορισμός

EFTA 2016

Η Ελλάδα, μέσω του πολιτισμού της έχει επηρεάσει από την αρχαιότητα σημαντικά τις τέχνες και τα γράμματα, τη φιλοσοφία, την πολιτική, και τον αθλητισμό της δυτικής κοινωνίας, με χαρακτηριστικά δείγματα τα είδη της κωμωδίας και του δράματος, το δυτικό αλφάβητο, την αριστοτελική φιλοσοφία, τις πλατωνικές ιδέες και τη σωκρατική μέθοδο, τις δημοκρατίες, τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Πέρα από την πολιτιστική της κληρονομιά, η Ελλάδα είναι γεωγραφικά ένα ελκυστικό μέρος να επισκεφθεί κανείς, με ορεινή ηπειρωτική χώρα και ειδυλλιακές νησιωτικές παραλίες: βρίσκεται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καλύπτει μία έκταση 132.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ο πληθυσμός της κυμαίνεται στα 11 εκατομμύρια κατοίκους.

Η ακτογραμμή της Ελλάδας φτάνει τα 13.676 χλμ μήκος με περισσότερα από 2.000 νησιά.

χρήσιμοι σύνδεσμοι
Greek National Tourism Organization
Discover Greece 
Wikipedia

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας, καθώς επίσης και η ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, η οποία χρονολογείται από τον πρώτο οικισμό κατά τη Νεολιθική εποχή.
Τον 5ο αιώνα π.Χ. (Χρυσός Αιώνας του Περικλή) – η αποκορύφωση της μακράς, εντυπωσιακής ιστορίας της Αθήνας- οι αξίες και ο πολιτισμός της πόλης απέκτησαν παγκόσμια σημασία.
Η Αθήνα είναι η πόλη όπου ο Πλάτωνας ίδρυσε την Ακαδημία, ο Αριστοτέλης εγκαθίδρυσε το σχολείο του, το Λύκειο του Αριστοτέλη, και ως συνέπεια είχε ως πόλημία μοναδική σε μέγεθος επιρροή στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης, ακόμα παρούσα στην πνευματική εξέλιξη του Δυτικού πολιτισμού.
Μέσα στα χρόνια, πληθώρα κατακτητών κατέλαβαν την Αθήνα, και ανέγειραν μοναδικά, μεγαλοπρεπή μνημεία – ένα σπάνιο ιστορικό παλίμψηστο.
Το 1834 ορίστηκε η πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και μέσα σε δύο αιώνες έχει γίνει μία ελκυστική μοντέρνα μητρόπολη με απαράμιλλη γοητεία.

Σήμερα αποτελεί το πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Ελλάδας.

Επισκεπτόμενοι/ες την Αθήνα για το συνέδριο της EFTA-2016, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε τη σύγχρονη ταυτότητα και το δυναμικό ρυθμό της, που συνθέτουν ένα μοναδικό αστικό τοπίο μαζί με τη μακρά και πλούσια ιστορία της: μία ιστορική βόλτα να ανακαλύψετε γοητευτικές παλιές γειτονιές, οάσεις μακριά από την έντονη ζωή και βουή του κέντρου της πόλης όπως αυτές του Μακρυγιάννη, της Πλάκας, του Θησείου, του Κεραμεικού, του Μοναστηρακίου και του Ψυρρή. Σε κάθε βήμα γύρω από αυτές τις περιοχές θα δείτε διαφορετικά αρχαιολογικά μνημεία, μουσεία και εκθέσεις τέχνης. Επιπλέον, θα απολαύσετε τον εξαιρετικό καιρό, μοναδικό φαγητό, ζωντανή νυχτερινή ζωή καιτον έντονα κοινωνικό ελληνικό τρόπο ζωής!

χρήσιμοι σύνδεσμοι 
http://www.thisisathens.org 
http://imanathenian.com
http://www.athensconventionbureau.gr
http://www.visitgreece.gr/en/main_cities/athens 

ΣΥΝΤΟΜΑ: περισσότερες πληροφορίες για την πόλη της Αθήνας και προτεινόμενους τρόπους να την εξερευνήσετε, καθώς επίσης και για το συνεδριακό χώρο και την ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτό.

Κατηγορία: Συνέδρια / Ημερίδες

Website: http://symvoli.gr/conference/EFTA2016/index.php