Εκδηλώσεις
Σεμινάρια

29/10/2016 - 30/10/2016

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ»

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
«ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ»
Συντονίστρια Αφροδίτη Πανταγούτσου, Εικαστική θεραπεύτρια –Εργοθεραπεύτρια
Το θέμα της ταυτότητας και της αυτοπεποίθησης είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ψυχική υγείας ή της ασθένειας. Η ταυτότητα και η αίσθηση εαυτού διαμορφώνεται στα πρώτα έτη της ζωής του ανθρώπου. Σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία του βρέφους, το περιβάλλον και τις συνειδητές και ασυνείδητες γονεϊκές φαντασιώσεις. Η επιλογή του ονόματος ενός παιδιού περιέχει και μεταβιβάζει σε αυτό τόσο τις φαντασιώσεις των γονέων όσο και την ιστορία- μύθο που το ίδιο το όνομα φέρει. Στην ελληνική οικογένεια το όνομα και η επιλογή του συνδέεται, πολλές φορές, με θέματα αποδοχής ή απόρριψης της προηγούμενης γενιάς (παππούδες -γιαγιάδες) αλλά και τις προσδοκίες της επόμενης. Η αίσθηση και η επενδεδυμένη αξία που έχει κάποιος στο όνομα του (η οποία δεν είναι πολλές φορές ξεκάθαρη) συνδέεται με την ψυχική υγεία. Μέσω της εικαστικής επεξεργασίας του ονόματος το άτομο μπορεί να παρατηρήσει και να αναγνωρίσει προσωπικές και οικογενειακές αξίες και να το συνδέσει με την ιστορία της ύπαρξης του.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 29/10/2016 και Κυριακή 30/10/2016
Ώρες: 10:00-16:30
http://www.art-therapy.gr/banner/140-viomatiko-seminario-zwgrafise-to-onoma-sou
___________________________________________________________________________________________________________________________
Η Αφροδίτη Πανταγούτσου είναι Εργοθεραπεύτρια και Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται από το 1984 στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με διαγνωστικές ομάδες με διαταραχές διατροφής και προσωπικότητας και το θέμα της μεταβίβασης και αντι-μεταβίβασης στην εικαστική ψυχοθεραπεία.

Κατηγορία: Σεμινάρια