Εκδηλώσεις
Συνέδρια / Ημερίδες

03/04/2021 - 04/04/2021

Διεπιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή και τίτλο «Η Αναπτυξιακή Παιδιατρική Σήμερα – Σύγχρονες Τάσεις και Απόψεις»

Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο
«Η Αναπτυξιακή Παιδιατρική Σήμερα – Σύγχρονες Τάσεις και Απόψεις»
Διοργάνωση: Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ ΠΠΚ του ΕΚΠΑ,
σε συνεργασία με την Εταιρεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Παιδιατρική

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

Η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ ΠΠΚ του ΕΚΠΑ είναι πρωτοπόρος στον τομέα της Αναπτυξιολογίας στην Ελλάδα. Μετά την πολυετή επιστημονική πορεία της, με μεγάλη εμπειρία στα πεδία της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης πραγματοποιεί Διεπιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή και τίτλο «Η Αναπτυξιακή Παιδιατρική Σήμερα – Σύγχρονες Τάσεις και Απόψεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 3-4 Απριλίου 2021.

Το Συνέδριο αναφέρεται στις σύγχρονες απόψεις που κυριαρχούν και διέπουν την άσκηση της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Σήμερα. Τα αναπτυξιακά προβλήματα των παιδιών μας είναι πολύ συχνά, περισσότερα από όσα φανταζόμαστε, η δε αντιμετώπισή τους απαιτεί πέραν της διαγνώσεως, εξειδικευμένη και μακρόχρονη ειδική παρέμβαση. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα πολυθεματικό συνέδριο, Ομαδοποιημένο σε Διακριτές Διεπιστημονικές Ενότητες.

Το Συνέδριό μας απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες που ασχολούνται με την Νευροαναπτυξιακή εξέλιξη των παιδιών, καθώς και τη Συναισθηματική και Κοινωνική προσαρμογή τους σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου πέραν των Ιατρών και Παιδιάτρων απευθύνεται σε όλους τους Ειδικούς Θεραπευτές και Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα αναπτύξουν σύγχρονες απόψεις και θέσεις σε θέματα που αφορούν τη διάγνωση, την παρέμβαση, την ειδική αγωγή και εκπαίδευση παιδιών με αναπτυξιακά προβλήματα. Παράλληλα, έμπειροι σχολιαστές θα πλαισιώνουν τους ομιλητές και θα προσθέτουν τη δική τους εμπειρία και γνώση σε αυτά.

Προσπάθεια όλων μας είναι η πραγματοποίηση ενός Πολυθεματικού Συνεδρίου, υψηλού επιστημονικού επιπέδου, η παρακολούθηση του οποίου θα προσφέρει πολλά σε όσους επιθυμούν να ακολουθούν τους σύγχρονους ρυθμούς εξέλιξης στον τομέα της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής.

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Λωρέττα Θωμαΐδου-Ηλιοδρομίτη
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Παιδιατρικής
Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής
Β’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική – ΕΚΠΑ

 

Το Διεπιστημονικό Συνέδριο «Η Αναπτυξιακή Παιδιατρική Σήμερα – Σύγχρονες Τάσεις και Απόψεις», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Για να δείτε το προκαταρκτικό επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Με την παρακολούθηση του Συνεδρίου θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Το Συνέδριο μοριοδοτείται με 13 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME/CPD Credits).

Η Πορεία της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στην Ελλάδα
Α. Κωνσταντόπουλος
Πρώτη Πανελλαδική Έρευνα Αυτισμού (2020)
Επιπολασμός, Διασπορά & Ηλικία 1ης Διάγνωσης
Λ. Θωμαΐδου
Tic Disorders and Tourette Syndrom: A Clinical Primer
Χ. Γάνος, Νευρολόγος
Πρώιμη Παιδική Ανάπτυξη και Ίσες Ευκαιρίες στη Ζωή
Κ. Μεγήρ, Οικονομολόγος
Ιατρική, Ψηφιακή Ιατρική και οι Προοπτικές του Αδιανόητου
Π. Βάρδας, Καθηγητής Καρδιολογίας
Σύγχρονη Ταξινόμηση Αναπηρίας Βάσει Λειτουργικότητας (ICF)
Γ. Φιλίππου
Διαταραχές Ήχων Ομιλίας στα Παιδιά
Κ. Κωνσταντίνου
Συννοσηρότητα Μαθησιακών Δυσκολιών από το Νηπιαγωγείο
έως το Λύκειο
Α. Χολέβα

Η εγγραφή για το Διεπιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή                    «Η Αναπτυξιακή Παιδιατρική Σήμερα – Σύγχρονες Τάσεις και Απόψεις» είναι Δωρεάν. Επισημαίνεται ότι με την εγγραφή στο Συνέδριο θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες Ειδικό Διαδικτυακό Υλικό.

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα εγγραφής.

Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα εισόδου στην πλατφόρμα παρακολούθησης, θα ενεργοποιηθεί μια ημέρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου.
Everest Travel & Congresses
Λυκούργου 14-16, 10552, Αθήνα
τηλ: 2103249242
email: conference@everesttravel.gr
www.everesttravel.gr

Κατηγορία: Συνέδρια / Ημερίδες