Εκδηλώσεις
Σεμινάρια

11/07/2020 - 30/09/2020

Εκπαίδευση στη Θεραπευτική Γραφή

Εκπαίδευση στη Θεραπευτική Γραφή

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, MSc, Διεθνής Πιστοποίηση στη Θεραπευτική Γραφή

————————————————————————

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης διοργανώνει εκπαιδευτικό κύκλο στη Θεραπευτική Γραφή.

Η θεραπευτική γραφή πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’60 και τις τελευταίες δεκαετίες έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη. Επιστημονικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη προσέγγιση για την ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων, με οφέλη σε ψυχο-σωματικό επίπεδο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι βασισμένο κυρίως στις μεθόδους των Pennebaker, Adams, Thompson και Progoff και η βιβλιογραφία και μέρος του υλικού θα είναι στ’ αγγλικά.

Απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας και συναφών επαγγελμάτων (ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχίατροι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ).

Τι είναι η θεραπευτική γραφή

Στη θεραπευτική ή εκφραστική γραφή (χρησιμοποιούνται και οι δύο όροι) το γράψιμο χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο για την έκφραση των συναισθημάτων και των σκέψεων με την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων επαγγελματιών. Για ψυχοθεραπευτικούς σκοπούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις μετατραυματικού στρες, κατάθλιψης, αγχωδών διαταραχών, διατροφικών διαταραχών, εξαρτήσεων, προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας, προβλημάτων σχέσεων, βελτίωσης επικοινωνίας και πλήθος άλλων ψυχικών παθήσεων.

Αναλόγως με τον στόχο κάθε φορά, δίνονται οι κατάλληλες τεχνικές και ασκήσεις είτε σε ατομικές είτε σε ομαδικές συνεδρίες.

Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπευτική γραφή μπορείτε να δείτε εδώ

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπευτική γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη συστημική θεωρία, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος των: Mental Health Europe, Lapidus International, Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών για την Ευρώπη, Science View και ΕΣΗΕΑ.

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης.

Έχει γράψει λογοτεχνικά βιβλία και υπό έκδοση είναι η συμμετοχή της στο συλλογικό επιστημονικό τόμο «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε.» (εκδ. Oasis). Το τελευταίο βιβλίο της έχει με τίτλο «Ευγνωμοσύνη» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη (2020).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Έκπτωση 10% στο κόστος της εκπαίδευσης και μικρότερες δόσεις μοιρασμένες σε 10 μήνες για εγγραφές μέχρι τις 27 Ιουλίου 2020. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020.

Η εκπαίδευση γίνεται εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτύου με live εισηγήσεις σε προκαθορισμένες μέρες και ώρες. Το πρόγραμμα είναι εντατικό και διαρκεί 9 μήνες.

Περιλαμβάνει:

  • Ζωντανές εισηγήσεις διδασκαλίας μέσω διαδικτύου
  • Μελέτη της βιβλιογραφίας και συμπληρωματικού εκπαιδευτικού υλικού
  • Γραπτές εργασίες
  • Βιωματικές ασκήσεις
  • Συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο
  • Πρακτική εξάσκηση
  • Εποπτεία
  • Τελική εργασία

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση εκπαίδευσης και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις τεχνικές στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους πράξης.

Για αναλυτικές πληροφορίες ρωτήστε στο παρακάτω email, αφήνοντας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας: expressive.writing@yahoo.com

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. 

Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα προηγηθεί συνέντευξη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:
www.expressingmyself.gr

Κατηγορία: Σεμινάρια