Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις

19/04/2016 - 22/05/2016

GMB Akash ΓΙΑΤΙ; Παιδιά στους δρόμους της γης

GMB Akash
ΓΙΑΤΙ; Παιδιά στους δρόμους της γης

Ως φωτογράφος νιώθω ότι είναι καθήκον μου να δείξω στον κόσμο τις αθέατες πτυχές της πραγματικότητας και να φωτίσω όσα οι περισσότεροι από εμάς δεν θα δούμε ποτέ με ίδια μας τα μάτια. Θέλω να δείξω όλα εκείνα που, απλώς, ‘δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν.
GMB Akash

Γεννημένος στο Bangladesh, ο φωτορεπόρτερ GMB Akash έχει τιμηθεί με περισσότερα από 100 διεθνή βραβεία για την αποφασιστικότητά του να δείξει την ομορφιά του ανθρώπινου πνεύματος, να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή και να συμβάλλει ώστε η φωνή τους να ακουστεί σε όλον τον κόσμο.

Ποιος θα μπορούσε, λοιπόν, να αποτυπώσει καλύτερα από αυτόν το δράμα των προσφύγων; Η δουλειά του υπήρξε και η έμπνευση για τη συγκεκριμένη έκθεση, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Foundation Archives + Production of Contemporary Art (APCd) το οποίο, από το 2013, παρουσιάζει το έργο του GMB Akash στην Ελβετία και της “Μέριμνας”, της μη κερδοσκοπικής εταιρίας που έχει αφιερωθεί στη στήριξη παιδιών τα οποία αντιμετωπίζουν απώλειες στη ζωή τους.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αφυπνίσει τον θεατή στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, αναζητώντας ασφάλεια κι ελπίδα και να υπερασπίσει το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή, μέσα σε έναν κόσμο που θα αναγνωρίζει και θα σέβεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Η παρούσα έκθεση είναι, επίσης, μια ιστορία φιλίας ανάμεσα σε ανθρώπους που επιθυμούν να αναδείξουν το “ανείπωτο” και να αποδώσουν φόρο τιμής στην ανίκητη φύση του ανθρώπινου πνεύματος.

Κατηγορία: Εκδηλώσεις