Τα Νέα

Ευχαριστήρια επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου προς τους συναδέλφους Νένα Βλασσά και Άγγελο Καράμπελα.

Ευχαριστήρια επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου

προς τους συναδέλφους Νένα Βλασσά και Άγγελο Καράμπελα.

Με την ευκαιρία της οικειοθελούς αποχώρησης από τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου των συναδέλφων κ.κ. Νένας Βλασσά και Άγγελου Καράμπελα, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του για την άοκνη και κατ’ ουσίαν συμβολή τους, τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας όσο και στην ανάδειξη του επαγγέλματος μας.

Η συνάδελφος Νένα Βλασσά σπούδασε στο πανεπιστήμιο Toulouse Le Mirail της Γαλλίας, εργάζεται ως Παιδοψυχολόγος, Ψυχοδραματίστρια – Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος και Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Ψυχοδράματος Αθηνών. Εκπροσώπησε τον ΣΕΨ στο Task Force Psychology in Education της EFPA την περίοδο 1995-2005, ήταν Επόπτρια Ψυχολόγος στην Α’ και Β’ βάθμια εκπαίδευση και στο πρόγραμμα ΜΝΑΕ ΕΠΑΛ που έγινε σε συνεργασία του ΣΕΨ με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο συνάδελφος Άγγελος Καράμπελας σπούδασε στο πανεπιστήμιο Picardie στην Γαλλία και εργάζεται από το 1988 στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα Δρομοκαϊτείου. Εκπροσώπησε τον ΣΕΨ σε διάφορα Υπουργεία, στο ΚΕΣΥ, στον Εθνικό Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και στο Task Force Γεροντοψυχολογίας της EFPA. Επίσης είναι τέως πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ψυχολόγων.

Oι εν λόγω συνάδελφοι, μετά από μακρόχρονη επαγγελματική εργασία ως Ψυχολόγοι συνειδητοποίησαν ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της επιστημονικής και επαγγελματικής προώθησης της Ψυχολογίας στη χώρα μας περνά μέσω της εμπλοκής τους στο συλλογικό όργανο του κλάδου μας. Έτσι, στα τριάντα και πλέον χρόνια που υπηρέτησαν τον Σύλλογό μας από διάφορες θέσεις ευθύνης του Διοικητικού Συμβουλίου, άφησαν ως παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο.

Συγκεκριμένα, η κα Νένα Βλασσά υπερασπίστηκε με αποφασιστικότητα και επιμονή τη διατήρηση του ΣΕΨ την περίοδο που αυτός υφίστατο κακόβουλες επιθέσεις εκ των έσω με σκοπό τη διάλυσή του. Εν συνεχεία, συμμετείχε με δυναμισμό και μαχητικότητα στις διεργασίες του ΔΣ για τη διατυπωση και ψήφιση από τη Βουλή των μεταβατικών διατάξεων για τους παλαιούς επαγγελματίες Ψυχολόγους. Επίσης, από τη θέση της Υπεύθυνης Περιφέρειας συνέδεσε, επί σειρά ετών, το Διοικητικό Συμβούλιο με τους συναδέλφους που ζουν και εργάζονται σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Κυρίως, όμως, πρωτοστάτησε από το 1999 στην οργάνωση Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων του ΣΕΨ από φυσικές καταστροφές ή άλλα αίτια, καθώς και στην οργάνωση ομαδικών εποπτειών, που διεξήγαγε ο ΣΕΨ από το 2014 έως το 2021 στους Ψυχολόγους προσληφθέντες από το Υπουργείο Παιδείας για να εργασθούν στα δημόσια σχολεία.

Ο κ. Άγγελος Καράμπελας ενεπλάκη στη διοίκηση του ΣΕΨ με σκοπό να προωθήσει τη θεσμική κατοχύρωση των Ψυχολόγων εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Εργάσθηκε με συνέπεια και σθένος για την πραγματοποίηση εμβληματικών θεμάτων που απασχολούσαν τους νοσοκομειακούς Ψυχολόγους: μελέτησε και διατύπωσε νομοθετική πρόταση για την ένταξη των νοσοκομειακών Ψυχολόγων στο Ε.Σ.Υ., συνέβαλε αποφασιστικά στην ψήφιση νόμου για την ένταξή τους στις εφημερίες των νοσοκομείων και πρωτοστάτησε στη δημιουργία κλαδικού σωματείου νοσοκομειακών Ψυχολόγων, στο οποίο διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρός του. Επίσης, ως μόνιμος εκπρόσωπος του ΣΕΨ στο Υπουργείο Υγείας συνετέλεσε αποφασιστικά στο να αλλάξει η παραπλανημένη εντύπωση των ιθυνόντων της Διεύθυνσης Επαγγελμάτων Υγείας ότι τα μέλη του ΣΕΨ δεν είχαν πανεπιστημιακά πτυχία, στο να υιοθετήσει η επιτροπή Ψυχολόγων των ΚΕΣΥ και εν συνεχεία η ολομέλειά του τις προτάσεις του ΣΕΨ για τις μεταβατικές διατάξεις αναγνώρισης των παλαιών επαγγελματιών Ψυχολόγων και με μαχητική διάθεση επέβλεψε τόσο τη διατύπωση σε νόμο τις αποφάσεις του ΚΕΣΥ όσο και την ψήφισή τους από τη Βουλή.

Τα τελευταία χρόνια, εκπροσωπώντας τον ΣΕΨ στην επιτροπή επαγγελματιών υγείας του ΕΟΠΥΥ για τη διατύπωση νόμου περί των θεραπευτικών πράξεων και αποζημιώσεων των ασφαλισμένων, διεξήγαγε έναν τιτάνιο αγώνα υπεράσπισης των συμφερόντων του κλάδου μας, για τον οποίο τόσο ο ΣΕΨ όσο και οι ενδιαφερόμενοι στον τομέα αυτόν συνάδελφοι τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και αισθανόμαστε υπερήφανοι. Τέλος, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Απονομής του Europsy με ενεργή παρουσία τις ευρωπαϊκές συναντήσεις.

Η ανιδιοτελής στάση και το ουσιαστικό έργο που προσέφεραν οι συνάδελφοι κ.κ. Νένα Βλασσά και Άγγελος Καράμπελας στον ΣΕΨ και τον κλάδο μας θα παραμείνουν φωτεινά παραδείγματα για όλους μας.

Ευελπιστούμε ότι η συσσωρευμένη εμπειρία τους θα συνεχιστεί να μεταδίδεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τον κλάδο μας και από άλλα μετερίζια.

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

H Πρόεδρος                                                                                                    Η Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Δ. Μπουκουβάλα                                                                   Βασιλική  Δ. Καραγιάννη

Κλινικός Ψυχολόγος                                                                                   Κλινικός Ψυχολόγος

Κατηγορίες: Γενικά, Δελτία Τύπου, Επαγγελματικά