Εκδηλώσεις
Συνέδρια / Ημερίδες

17/02/2023 - 18/02/2023

Η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων σήμερα και αύριο

Η Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα – Καισαριανής διοργανώνει στις 17 και 18 Φεβρουαρίου του 2023 την διημερίδα με θέμα  «Η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων σήμερα και αύριο».

Σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, που τα παιδιά και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν νέες στρεσσογόνες καταστάσεις, οι ειδικοί ψυχικής υγείας θα πρέπει να κατανοήσουν και στη συνέχεια να προσαρμόσουν τις θεραπευτικές τους πρακτικές στα νέα δεδομένα. Ενδεικτικά, θα συζητήσουμε για την αξιολόγηση και αντιμετώπιση προβλημάτων στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, όπως εξασκούνται σήμερα και όπως πιστεύουμε ότι θα είναι αύριο. Θα αναφερθούν επίκαιρα θέματα, όπως οι συνέπειες του Covid στην ψυχική υγεία, η παροχή φροντίδων στα παιδιά πρόσφυγες, η επίδραση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών στην ψυχική υγεία, η εξάρτηση και η κακοποίηση μέσα από το διαδίκτυο κ.α. Θα αναφερθούν επίσης νέες γνώσεις όσον αφορά στην ψυχοφαρμακολογία και στην παροχή υπηρεσιών, όπως είναι οι εξ’ αποστάσεως θεραπευτικές παρεμβάσεις. Τέλος, θα αποτυπωθεί η κατάσταση των δομών ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα σήμερα και τα μελλοντικά σχέδια για την βελτίωσή τους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα επισυνάπτεται παρακάτω. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο του Αιγινητείου Νοσοκομείου  μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων είτε διαδικτυακά. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος συμμετοχής δια ζώσης:

–          50 ευρώ για επαγγελματίες και 25 ευρώ για φοιτητές.

Κόστος συμμετοχής διαδικτυακά:

–          20 ευρώ για όλους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο της κας Λαζαράτου «Η φροντίδα της ψυχικής υγείας του παιδιού στην κοινότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής και πληρωμής επισυνάπτεται παρακάτω σχετικό αρχείο, διαφορετικά καλέστε από τις 10:00 μέχρι τις  13:00 στο 2107640111 ή 2107644705 ζητώντας την γραμματεία της Υπηρεσίας Παιδιών και Εφήβων.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής,

Ελένη Λαζαράτου                                           Κυριακόπουλος Μαρίνος

Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής                             Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής

Πανεπιστημίου Αθηνών                                           Πανεπιστημίου Αθηνών

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρόποι εγγραφής και πληρωμής

Κατηγορία: Συνέδρια / Ημερίδες