Τα Νέα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια της συναδέλφου Σοφίας Βερβελίδου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με μεγάλη θλίψη, πληροφορήθηκε ότι το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 απεβίωσε, πλήρης ημερών, η αγαπητή μας Σοφία (Φιφή) Βερβελίδου, Ψυχολόγος, Μέλος του ΣΕΨ, Επίτιμο Μέλος του και Μεγάλη Ευεργέτρια.

Η Φιφή Βερβελίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1926. Μολονότι για αρκετά χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα να σπουδάσει, το ενδιαφέρον της για την Ψυχολογία ήταν έντονο. Έτσι, το 1979 έλαβε πτυχίο Ψυχολογίας από το
Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Deree College και το 1980 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία αποφοιτώντας από το Ball State University. Εκπαιδεύτηκε, επίσης, στην Ατομική Ψυχολογία και είχε έντονη επαγγελματική και εθελοντική δραστηριότητα.         Συντόνισε επί σειρά ετών ομάδες γονέων και συνέβαλε σημαντικά στην οργάνωση εκπαίδευσης εθελοντών με προσφορά σε διάφορα ιδρύματα όπως στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στην Εστία της Νέας Σμύρνης, στο Ίδρυμα Ανηλίκων Κοριτσιών, στο Δημοτικό Βρεφοκομείο και το Δημόσιο Παιδοψυχιατρείο Νταού Πεντέλης.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας και διετέλεσε Πρόεδρος της από το 1975 έως το 1979. Επίσης, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας και ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας.

Το 1982 έγινε Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και διετέλεσε μέλος, επί σειρά ετών, του Διοικητικού του Συμβουλίου. Το 2013 η Φιφή Βερβελίδου δώρισε την πατρική της οικία στον ΣΕΨ για να χρησιμοποιηθεί ως  μόνιμη έδρα του. Το 2015 ο ΣΕΨ, αναγνωρίζοντας τη γενναιόδωρη προσφορά της, την ανακήρυξε Επίτιμο Μέλος του και Μεγάλη Ευεργέτρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 23 Οκτωβρίου 2022 αποφάσισε:

• να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία της εκλιπούσης, που θα τελεσθεί από το Α’ Νεκροταφείο την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 13.00, και
  • να δωρίσει στη μνήμη της ένα ποσό σε κοινωφελές ίδρυμα.
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου